Dzūkų žinios

„Lietuvos talentų“ laimėtojos V. Aleksandravičiūtės vestuvės: data – pagal mėnulį ir šou ant stulpo

Dalintis:
Vaidos Aleksandravičiūtės ir Mindaugo Urbiko vestuvės. (Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.)

Giedrė Gedeikytė ŽMONĖS.LT žurnalistė

Televizijos projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtojos, pole sporto profesionalės Vaidos Aleksandravičiūtės gyvenime – ypatingas įvykis: po 4 metų draugystės savo išrinktajam videografui Mindaugui Urbikui ji prisiekė amžiną meilę. Į vestuves Kauno Kristaus prisikėlimo bazilikoje 60 giminaičių, draugų ir kolegų jie pakvietė neeilinę dieną – datą pasirinko pagal Mėnulio kalendorių. Tiesa, jei ne vyro atkaklumas, gal jiedu šiandien kartu nebūtų, portalui Žmonės.lt prisipažįsta V. Aleksandravičiūtė.

Vaidos ir Mindaugo Urbikų vestuvės vainikavo ketverius metus trunkančią draugystę. Vis tik jų istorija prasidėjo metais anksčiau – Mindaugas dalyvavo stovėjimų ant rankų pamokoje, vykusioje Vaidos pole sporto studijoje Kaune. Nors ji pati į seminarą atvykusio vaikinas neįsiminė­, jis žavios šviesiaplaukės nebeišmetė iš galvos. Po daugiau nei pusmečio jų keliai susitiko vėl.„Mano sesės vyras drauge su Mindaugu kartais filmuoja renginius, tad viename iš jų susitikom ir šiek šiek pabendravom. Tai buvo pirmas mūsų kontaktas, o dar po pusmečio jis sugalvojo man parašyti“, – kalbėdama su portalu Žmonės.lt šypsosi Vaida.

Vis dėlto santykiai neišvystė žaibo greičiu – dėl merginos dėmesio Mindaugui teko gerokai pasistengti. Tuo metu ji buvo labai užimta ir gailėdama savo laiko vengė eiti į pasimatymus, tačiau galiausiai pasiūlymą priėmė. Pamažu jie ėmė vis daugiau bendrauti, o ilgainiui ryšys peraugo į santykius. „Ne kartą buvau atsisakiusi susitikti, tad jeigu ne jo atkaklumas, nieko nebūtų buvę. Dabar nieko nesigailiu“, – juokiasi ji.

Vaidos Aleksandravičiūtės ir Mindaugo Urbiko vestuvės. (Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.)

Ją labiausiai sužavėjo M. Urbiko asmenybė, charakteris, požiūris į gyvenimą. Anot Vaidos, sužadėtinis pasižymi laisve, darbštumu ir nuosekliu užsibrėžtų tikslų siekimu. Ši savybė ją labai žavi, nes ji irgi turi savo tikslų, o matydama, kaip jos mylimasis stengiasi ir tobulėja, pajaučia dar didesnę motyvaciją.

Juos vienija ir meilė sportui: tai – poros draugystės atskaitos taškas. V. Aleksandravičiūtė yra profesionali pole sporto atstovė, o M. Urbikas užsiima triatlonu – bėgioja, plaukioja, važinėja dviračiu – ir mėgsta išbandyti naujas veiklas. Tiesa, nors jie abu turi bendrumų, kiekvienam svarbi ir asmeninė laisvė bei palaikymas.

„Esu turėjusi situacijų, kad antrai pusei nepatinka mano veikla. Mes vienas kito nevaržome – kiekvienas gali daryti, ką nori ir kita pusė to nedraudžia. Tai mus laiko kartu“, – Žmonės.lt sako pašnekovė.

2022-ųjų lapkritį atostogaujant Tailande Mindaugas paprašė Vaidos rankos. Šis žingsnis porai atrodė savaime suprantamas – abu buvo užtikrinti, kad ateitį nori kurti kartu.

„Santuoka – santykių įprasminimas ir užtvirtinimas, kad tikrai renkiesi tą žmogų. Kai pereini į šeimos fazę, planuoji ir vaikus. Jei kada nors turėsime vaikų, norisi, kad jie turėtų bendrą pavardę. Aišku, aš nieko neturiu prieš žmones, kurie gyvena nesusituokę – čia kiekvieno pasirinkimas, bet man asmeniškai gražiau, kad šeima turi bendrumą“, – dalijasi V. Aleksandravičiūtė, po vestuvių tapusi Urbike.

Po sužadėtuvių grįžę Lietuvon jie per pusmetį suplanavo vestuves, kurioms vienbalsiai pasirinko vienus mėgstamiausių maldos namų Kaune – Kristaus Prisikėlimo baziliką.

„Mums svarbus tuoktuvių bažnyčioje momentas. Atrodo, kad santuoka bus tikresnė, – šypsosi ji. – Be to, nebuvau priėmusi sutvirtinimo sakramento, tad tai padarius truputį pasikeitė požiūris į tikėjimą. Viskas pasikeitę: kaip apie tikėjimą kalbėjo mokykloje ir kaip jį pateikė dabar, skiriasi kaip diena ir naktis.“

Tiesa, vestuves jie iš pradžių ketino kelti rudenį, tačiau dėl prasto sezono oro persigalvojo ir šventę perkėlė į birželį. Jai pasirinko ypatingą dieną. „Ją rinkomės ne pagal draugystės datą, o pagal mėnulio kalendorių. Teigiama, kad būtent birželio 29-oji yra labai gera kurti santykius ir tuoktis“, – dalijasi nuotaka.

Žengdama prie altoriaus Vaida atrodė kardinaliai kitaip, nei atrodo kasdien. „Kadangi mano darbas susijęs su sportu, paprastai nešioju patogius, laisvus rūbus ir dažnai jaučiuosi nemoteriška, tad vestuvės norėjau labai elegantiško įvaizdžio. Pasirinkau žuvytės silueto suknelę – neįdomu, bus patogu ar nepatogu, svarbiausia, kad pasijausčiau moterimi“, – pasakodama Žmonės.lt šypsosi sportininkė.

Žengdama prie altoriaus Vaida atrodė kardinaliai kitaip, nei atrodo kasdien. „Kadangi mano darbas susijęs su sportu, paprastai nešioju patogius, laisvus rūbus ir dažnai jaučiuosi nemoteriška, tad vestuvės norėjau labai elegantiško įvaizdžio. Pasirinkau žuvytės silueto suknelę – neįdomu, bus patogu ar nepatogu, svarbiausia, kad pasijausčiau moterimi“, – pasakodama Žmonės.lt šypsosi sportininkė.

Vis dėlto ji nenorėjo perdėtai puošnaus įvaizdžio ir siekė išlaikyti balansą. Prie įmantrios suknelės ir batelių Vaida derino minimalistinius aksesuarus – nedidelius perlinius auskarus ir plaukų segę. Jos makiažu pasirūpino Aušra Malakauskienė, o jos šukuosena – laisvomis bangomis – jos kolegė Greta.

Planuojant kitas šventės dalis ir vietas labai padėjo Mindaugo sukaupta patirtis ir pažintys – paklausus videografas dažnai filmuoja vestuves. Pavyzdžiui, jis Vaidai surašė geriausius tiekėjus, o ji iš sąrašo išsirinko tuos, kurie jai labiausiai patiko. Be to, jis asmeniškai pažįsta ir gerai sutaria su sodybos „Grand Vila“ savininkais, kurie čia surengti vestuves paragino patys. Tai paskatino atsisakyti ir vestuvių planuotojos paslaugų – visą atsakomybę už sklandžią šventę prisiėmė vedėjas Tomas Grigaitis ir sodybos šeimininkas.

„Ne iš vienų jaunųjų esame girdėję, kad jeigu vestuvių vedėjas būna Tomas Grigaitis, planuotojos net nebereikia – jis labai puikiai viską sukoordinuoja“, – džiaugiasi V. Aleksandravičiūtė.

Tiesa, jauduliuko prieš didžiąją dieną vis vien būta. Nors suvokimas, kad artėja jų vestuvės, labiau jaudino Mindaugą, o Vaida laikėsi ramiau, šį jausmą patyrė ir ji. Merginą labiausiai jaudino šventės metu laukiantis pasirodymas.

„Bus ir poros šokis, ir atskiras mano pasirodymas. Jaudinausi, kad kažko nepamirščiau pasiimti ir susidėti, nes ir į fotosesiją vežėmės mano inventorių bei stulpą“, – ypatingą vestuvių elementą atskleidžia Vaida.

15min.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: