Dzūkų žinios

Pasieniečiai su įkalčiais sulaikė keturis dzūkų kontrabandininkus

Dalintis:

Antradienį ir trečiadienio naktį į VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnų rankas pateko keturi kontrabandinių rūkalų gabentojai ir daugiau nei 5 000 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Antradienio vidurdienį Kabelių užkardos pasieniečiai, stebėję valstybės sienos ruožą ties Kabelių kaimu (Varėnos r.), užfiksavo du juodais ryšuliais nešinus vyrus. Pastebėję VSAT pareigūnus, tiedu metė savo krovinius ir mėgino pasprukti. Panaudojus tarnybinį šunį, bėgliai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, jog nuo pasieniečių pasprukti mėgino 23-ejų Merkinės miestelio (Varėnos r.) gyventojas ir 31-erių alytiškis.

Pasieniečiai kontrabandininkus ir jų nešulius pristatė į Kabelių užkardą. Dvylikoje ryšulių aptikta 1 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 7 398 eurai.

Taip pat nustatyta, kad tiedu vyrai pasienio ruože atsidūrė ekstremaliosios situacijos sąlygomis, neturėdami VSAT išduotų leidimų. Be to, vienas iš jų, būdamas pasienio ruože, neturėjo asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento.

Dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką jiems pradėtos administracinės teisenos; baudos, kurios bus skirtos, svyruoja nuo 5 200 iki 6 000 eurų. Be to, teks atsakyti ir dėl pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo.

Tą pačią dieną, tik keliomis valandomis vėliau, tikrindami informaciją dėl galimo akcizinių prekių gabenimo, VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai atkreipė dėmesį į sidabrinį „Audi“ markės automobilį, nuo Kapčiamiesčio dideliu greičiu lekiantį Leipalingio link. Pasieniečiai jį stabdė įjungę tarnybinio visureigio mėlynus ir raudonus švyturėlius bei garsinį signalą. Tačiau greitį padidinusi „Audi“ Leipalingio miestelyje dingo iš VSAT pareigūnų akiračio. Vis dėlto po kelių minučių, apsukęs ratą, bėglio automobilis buvo sustabdytas.

Paaiškėjo, kad „Audi A6“. vairavęs 24-erių vietos gyventojas nuo pasieniečių spruko ne veltui. Automobilio bagažinėje rasti šeši juoda polietileno plėvele apvynioti ryšuliai, o juose – 1 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ bei „Minsk City QS“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką šiam vyrui taip pat pradėta administracinė teisena. Baudos dydį jis sužinos liepos mėnesį vyksiančiame administracinės bylos nagrinėjimo posėdyje. Sulaikytos cigaretės ir automobilis laikinai saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Dar vienas baltarusiškų rūkalų gabentojas pirmiau minėtos pasienio užkardos veikimo teritorijoje įkliuvo naktį iš antradienio į trečiadienį. Artėjant vidurnakčiui, per vaizdo stebėjimo sistemą buvo pastebėtas nuo valstybės sienos į šalies gilumą einantis vyras. Į tą pusę nedelsiant išvyko pasieniečių ekipažas, kuriame buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi Perla.

Aptiktu pėdsaku šuo VSAT pareigūnus atvedė iki Gerdašių kaimo (Druskininkų sav.) apylinkių. Čia, už maždaug 1 km nuo valstybės sienos, ir buvo sulaikytas kontrabandinių rūkalų nešikas. 44-erių vietos gyventojas ant pečių nešėsi du ryšulius, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos.

Ryšuliuose rasta 1 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Nustatyta, kad kontrabandininkas ekstremaliosios situacijos metu į pasienio ruožą pateko be VSAT išduoto leidimo. Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką šiam vyrui, kuris už tai jau yra baustas anksčiau, gresia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

VSAT Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: