Dzūkų žinios

Negelbsti nė termovizorius: lazdijietis pasieniečiams įkliuvo vėl

Dalintis:

Kontrabandininkas Varėnos rajone neteko ne tik gabentų kone 2 000 pakelių cigarečių, bet ir infraraudonųjų spindulių kameros.

Ketvirtadienio naktį pasienio ruožą ties Kabelių kaimu (Varėnos r.) žvalgę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai miško masyve pastebėjo vyrą, apsikrovusį dvylika stačiakampių juodos spalvos ryšulių. Pasieniečiai jį sulaikė patikrinti. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – ne pirmą sykį tokiomis aplinkybėmis sutinkamas 35-erių Lazdijų rajono gyventojas.

Jo gabentuose ryšuliuose aptikta 1 800 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 7 398 eurai.

Kabelių pasieniečiai taip pat nustatė, kad sulaikytojo nėra sąraše tų, kurie turi teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje, o į pasienio ruožą jis pateko be VSAT išduoto leidimo.

Lazdijiečiui dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pakartotinio pažeidimo pradėtos administracinės teisenos.

Su įkalčiais įkliuvęs vyras atsisakė pasieniečiams duoti parodymus bei pasirašyti administracinio pažeidimo protokolą. Po poros savaičių Kabelių pasienio užkardoje nagrinėjant jo administracinę bylą paaiškės, kokio dydžio baudą lazdijietis „užsidirbo“ šį kartą.

VSAT Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: