Dzūkų žinios

Organizatoriai skelbia, kad „Metelys in rock“ festivalį atšaukia, Lazdijų kultūros centras prie Metelio kviečia į „In rock“

Dalintis:
Metelys in rock“ festivalio sumanytojas, pagrindinis organizatorius I. Brunko ir LKC direktorius A. Sujeta.

Dėmesio, visi roko gerbėjai. Virtęs tradicija, pagal skaičių 7, o Metelių paplūdimyje 6, roko festivalis „Metelys in rock“, kurį sukūrė „Sunkiosios muzikos klubas“, oficialiai atšaukiamas. Šiais metais jis nebevyks“, – pranešė Alytuje registruota, ne tik Dzūkijoje, tačiau ir visoje Lietuvoje veikianti asociacija „Sunkiosios muzikos klubas“ (SMK).

Lazdijų kultūros centras (LKC), dieną prieš „Metelys in rock“, kiekvienų metų pirmąjį rugpjūčio penktadienį rengdavęs popmuzikos žanro koncertą, skelbia, kad prie Metelio šiemet bus ir rokui skirtas „In rock“ šeštadienis.

„Visa tai suprantu kaip vagystę. Iš SMK pasisavinamas mūsų sumanytas, klubo narių, privačių rėmėjų 6-7 metus kurtas renginys ta pačia data, toje pačioje vietoje ir kone identišku pavadinimu“, –  sako SMK asociacijos vadovas Igoris Brunko.

„Dar kartą atidžiai pasižiūrėkit į renginio afišą“, – renginio vagystės atvejį neigia LKC direktorius Arūnas Sujeta, tačiau jo vadovaujamas kultūros centras jau platina afišą, kurioje rugpjūčio 5-osios, šeštadenio, roko tema šiemet įvardinta „In rock“ (Alytausgidas.lt redakcijos pastaba: be žodžio „Metelys“, šalia užrašo „Metelio banga“).

„Atsiprašome legendinės chebros „Piligrimas“ ir visų kitų atšauktų grupių. Kadangi roko festivalio prie Metelio idėja ir jau ilgamete virtusi tradicija šiemet iš mūsų, kaip sumanytojų ir organizatorių, Sunkiosios muzikos klubo, yra vagiama, perspėjame šio intelektinio nusikaltimo bendrininkais galimai tapsiančias grupes“, – kreipiasi SMK, neseniai, su „Metelys in rock“ festivalio atšaukimu, atšaukęs ir 5 muzikos grupes.

Roko renginį prie Metelio „privatizuojantis“ LKC, panašu, kad nenori vargintis nei dėl naujojo pavadinimo, nei dėl formato – į „In rock“ prie Metelio pakvietė tokį patį muzikos atlikėjų skaičių, kaip šiemet buvo planuojama į „Metelys in rock“ – 5 grupes. Pasak I. Brunko, su kai kuriomis jam jau teko bendrauti, aiškinti, kad šiemetis „In rock“ prie Metelio, tai – ne „Metelys in rock“.

„Kaip supratau, kai kuriems, nesvarbu, kur, pas ką groti, svarbu – pinigai, tačiau tikiu, kad yra ir garbingų rokerių, kuriems „babkės“ – dar ne viskas“, – sako I. Brunko, per 6 „Metelys in rock” festivalius iš savo asmeninio biudžeto, su SMK asociacijos ir jos narių, privačių rėmėjų lėšų renginiui skyręs daugiau nei 10 tūkstančių eurų.

Akimirka iš ankstesniojo „Metelys in rock“ festivalio prie Lazdijų rajone esančio Metelio ežero. (SMK archyvo nuotr.)

Per 6 metus nemokamai, be bilietų, vykdavęs „Metelys in rock“ festivalis iš valdiškų institucijų finansiškai buvo remiamas vos kartą. Redakcijos žiniomis, tai buvo 2020 metais, už paramą, siekusią 1 tūkst. 600 Eur, SMK buvo dėkingas Lazdijų rajono savivaldybei, tuo tarpu vos tik renginį „perėmus” minėtam kultūros centrui, vienai iš penkių „In rock” grupių bus išleista kone dvigubai.

„Svetimų pinigų neskaičiuoju, tačiau labai nemalonu, kad po 6-7 metų įdirbio daugiausiai savomis santaupomis, renginys iš mūsų nusavinamas, o tada ir valdiškų lėšų atlikėjams pakviesti kažkaip atsiranda…“, – stebisi I. Buronko, apie tai, kad roko festivalio prie Metelio organizatorius šiemet – jau ne SMK, išgirdęs iš dabartinės Krosnos (Lazdijų r.) kultūros namų darbuotojos Alinos Dapkūnaitės-Norkūnienės. Alytiškiams ji geriau pažįstama kaip Alina Katkauskienė, 2014 m. buvo įkūrusi asociaciją „Alytaus senamiesčio bendruomenė“, beje, Registro tvarkytojo iniciatyva išregistruotą prieš kelias dienas.

Anot I. Brunko, A. Dapkūnaitė, liepos mėnesio pradžioje atvykusi į SMK studiją Alytuje, domėjosi, kokios grupės dalyvaus septintame „Metelys in rock“, kokie jų pageidavimai, koncertinių pasirodymų tvarka, taip pat kokia būtų  reikalinga suma, taip pat paprašė ankstesnių festivalio sutarčių, dokumentų.

SMK asociacijos vadovas, šešių festivalių „Metelys in rock“ organizatorius I. Brunko. (SMK arch. nuotr.)

Į visus Krosnos kultūrininkės klausimus I. Brunko teigia atsakęs raštu ir paprašęs sprendimo per savaitę. Nesulaukęs jokio A. Dapkūnaitės atsakymo, liepos 17-ąją SMK vadovas kreipėsi į ją ir į A. Sujetą. Pastarasis SMK  su šios asociacijos partneriu Lietuvos kariuomenės baikerių klubu „Perkūnas MCC“, pasiūlė abi dienas saugoti „Metelio bangos“ renginį.

Išgirdęs neigiamą rokerių ir baikerių atsakymą dėl jiems peršamo apsaugininkų darbo LKC direktorius pareiškė, kad „tuomet jūs mums nereikalingi“. Ilgai laukti nereikėjo – vakar pasirodė organizatoriumi nurodomo LKC afiša su patikslinta informacija, kur „Metelys in rock“ pervardintas į muzikos festivalį „In rock“ („Metelio banga“ 2023), paskelbta jo data (rugpjūčio 5 d.), vieta (prie Metelių paplūdimio, Lazdijų r.) ir koncertinė programa su penkiomis grupėmis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: