Dzūkų žinios

Savivaldybės naujienos trumpai

Dalintis:

Atidaryta didžiausia žaidimų aikštelė

Lazdijų miesto parke vaikams atverta moderni, gausybę skirtingų veiklų siūlanti vaikų žaidimų aikštelė. Tai didžiausia tokio tipo pramogų erdvė Lazdijų rajone. 

Rezultatas nudžiugins įvairaus amžiaus vaikus, kurie čia gali žaisti skirtinguose žaidimų kompleksuose su laipynėmis ir čiuožynėmis, mėgautis paprastomis, balansinėmis ir spyruoklinėmis sūpynėmis, šokinėti įžemintuose batutuose, grūdintis basų kojų take, važinėtis riedučiais ar riedlentėmis įgilintoje rampoje arba riedėti balansiniais ir paprastais dviratukais mediniais kalneliais.

Tėvai gali patogiai stebėti vaikus po pavėsį kuriančiais tulpės formos skėčiais, įrengtas ne vienas patogus suoliukas jiems prisėsti, atvažiavusieji dviračius galės juos palikti dviračių stovuose, o ištroškę – atsigaivinti vandens stotelėje. Aikštelėje bus galima žaisti ir tada, kai anksti temsta – ją apšviečia modernūs LED šviestuvai.

Siekiant užtikrinti tiek vaikų saugumą, tiek žaidimų įrenginius nuo suniokojimo, 24 val. per parą žaidimų aikštelė jau stebima vaizdo kameromis.

Rajono abiturientai nudžiugino rezultatais

Lazdijų rajone per praėjusias savaites įteikti 132 brandos atestatai gimnazijas baigusiems abiturientams. Visi jie išlaikė brandos egzaminus ir įžengė į suaugusiųjų gyvenimą planuodami savo ateitį.

Lazdijų rajono savivaldybė tradiciškai apdovanojo už valstybinius egzaminus 100 balų gavusius moksleivius – už kiekvieną šimtuką įteikta po 1000 eurų.

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos abiturientės Austėja Jarusevičiūtė ir Urtė Lukoševičiūtė gavo aukščiausią įvertinimą už lietuvių kalbos egzaminą. Tos pačios gimnazijos auklėtinė Andželika Radkevičiūtė šimtuką surinko anglų kalbos egzamine, o Kristupas Kalvaitis – matematikos egzamine. Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos abiturientė Miglė Kuzmickaitė tobulai išlaikė anglų kalbos egzaminą.

Šimtukų krepšelį pakoregavo Kristupo Kalvaičio įteikta apeliacija – vaikinas buvo įsitikinęs, kad jo rezultatas už anglų kalbos egzaminą buvo geresnis nei gauti 99 balai, todėl paprašė pervertinti jo darbą. Pasitikėjimas savimi davė rezultatų – paaiškėjo, kad ir šis Kristupo egzaminas vertas šimtuko.

Savivaldybėje 1200 eurų piniginiu apdovanojimu taip pat įvertintas Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos abiturientas Rytis Naujalis už tai, kad ugdymo įstaigą baigė su pagyrimu.

300 eurų vertės atminimo dovanos skirtos moksleiviams, kurių mokymosi metinis pažymių vidurkis – 10 ir kurie yra ne mažiau kaip 2 rajoninių arba respublikinių olimpiadų pirmų vietų laimėtojai.

Žemaitkiemyje kaimynus sujungs bendruomenės namai

Žemaitkiemio kaime duris plačiai atvėrė bendruomenės namai, kurie įsikūrė atnaujintame kultūros centre. Šviesios ir erdvios salės, repeticijų kambariai, virtuvė, rūbinė, dar planuojami dušai ar net biliardo stalai skirti visiems kaimo ir aplinkinių vienkiemių gyventojams, kurie čia galės burtis, klausytis koncertų ar paskaitų, repetuoti ir organizuoti savo programą.

Renovacija atlikta už Europos Sąjungos ir Lazdijų rajono savivaldybės skirtas lėšas. Atidarymo šventėje bendruomenę sveikino ir rajono vadovai, Seimo nariai, garbės piliečiai ir kitų bendruomenių atstovai.

Remontas Kauno gatvėje Lazdijuose

Šią savaitę prasidėjo ir Kauno gatvės Lazdijuose remontas. Nors kelias regioninės reikšmės, jo būklė buvo bloga, o sulaukus gyventojų skundų, Lazdijų rajono savivaldybė siekė, kad būtų remontuojamas.

Šiuo metu uždaryta viena kelio pusė, eismas reguliuojamas laikinu šviesoforu, todėl vairuotojų prašome kantrybės. Remontuojama beveik kilometro atkarpa nuo Raišupio upelio iki Šaulių gatvės. Tikslas – sumažinti provėžas dešinėje kelio pusėje važiuojant nuo centro. Šiuo metu problemiškiausiose vietose frezuojamas viršutinis asfalto sluoksnis ir vėliau bus užtiestas nauja asfalto danga. Dėl gilių provėžų kaupdavosi vanduo, važiavimas šia puse reikalavo didesnio vairuotojų atidumo vairuojant. Darbai truks dvi savaites.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: