Dzūkų žinios

Miškelyje šalia Lazdijų – kraupus radinys

Dalintis:
Nuotraukoje matyti miške paliktos šerno liekanos.

Nors vis garsiau kalbama apie mūsų tautiečių gerėjantį aplinkosauginį sąmoningumą, tačiau nauji faktai verčia tuo abejoti.

„Dzūkų žinios“ ne kartą rašė apie tai, kad Lazdijų rajono miškuose vis dar randama išmestų buitinių šiukšlių, statybinių atliekų, kurias čia palieka nesąmoningi kraštiečiai.

Apie ekologinę mūsų krašto žmonių kultūrą vėl privertė kalbėti šios savaitės kraupus radinys miškelyje šalia Lazdijų.

Į redakciją kreipėsi šalia Lazdijų gyvenantis Karolis (pavardė redakcijai žinoma). Jis atsiuntė nuotrauką iš jam priklausančio miško, esančio už Lazdijų miesto kapinių. Nuotraukoje matyti miške paliktos šerno liekanos.

„Radome miške išmestą šerno kailį, galvą, viduriai jau buvo išnešioti lapių. Manau, kad šerno liekanos buvo atvežtos ir išmestos į mūsų mišką prieš keletą dienų. Panašu, kad kažkas išdarinėjo šerną, pasiėmė mėsą, o likučius atvežė ir išmetė į mišką“, – pasakojo Karolis.

Jis sakė, jog šerno likučius miške pirmadienio rytą surado jo tėvas, tačiau panašu, jog viskas buvo išmesta keliomis dienomis anksčiau.

„Gali būti, jog brakonieriai nušovė šerną, išmėsinėjo jį, o likučius atvežė į mišką. Šerno likučiai išmesti ant mūsų ir kaimyno miškų ribos. Nejudinome šio radinio, gal aplinkosaugininkai imsis tirti šią situaciją“, – sakė Karolis.

Redakcija iš rajono gyventojo gauta informacija pasidalijo su Aplinkos apsaugos departamento Alytaus skyriaus Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos viršininku Evaldu Brusoku. Jis pažadėjo inicijuoti tyrimą.

„Manau, jog šiuo klausimu užsiims Gyvosios gamtos skyrius, taip pat turi įsijungti ir Maisto ir veterinarijos tarnyba, nes jei tai buvo šernas, kyla maro rizika“, – sakė E. Brusokas.

Jis paprašė redakcijos persiųsti jam visą turimą medžiagą ir pažadėjo perduoti informaciją atitinkamoms institucijoms.

Apie tyrimo rezultatus būtinai informuosime „Dzūkų žinių“ skaitytojus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: