Dzūkų žinios

Konsultuoja onkologas Audrius Dulskas

Dalintis:

Nacionalinio vėžio instituto gydytojas onkologas A. Dulskas atsako į „Dzūkų žinių“ skaitytojų klausimus.

Rimantas G. iš Veisiejų klausia: Man 56 metai, niekada jokiomis ligomis nesirgau, dabar kelias savaites pastebiu kraują tuštindamasis, nors nieko neskauda. Ar reiktų sunerimti? Ar reikia kažkur kreiptis?

Tikrai reikia kreiptis į šeimos gydytoją ar proktologą. Būtina atlikti kolonoskopiją – žarnyno endoskopinį tyrimą, kuomet su „lempute“ apžiūrima storoji žarna iš vidaus. Tyrimas visai neskausmingas, atliekamas su narkoze. Tiesa, tyrimui reikia specialaus paruošimo – žarnyno valymo. Taip pat po jo nepatariama pačiam vairuoti, geriau atvykti su palydinčiu asmeniu.

Raimonda iš Kapčiamiesčio klausia:Ar poliklinikose atliekami paslėpto kraujavimo iš žarnyno testai parodo galimą darinio buvimą žarnyne? Ar testai tikslūs? Kokia jų reikšmė?

Mūsų programos duomenimis, iš visų teigiamų testų tik pusei nustatoma kokia patologija, dažniausiai tai polipai ir tik penkiems proc. – vėžys. Kas įdomiausia, kad tik pusė žmonių, gavę teigiamą testą, vis dėlto pasidaro kolonoskopiją.

Kviečiame mūsų skaitytojus pasinaudoti unikalia galimybe ir pateikti gydytojui A. Dulskui klausimus. Gydytojas specializuojasi skrandžio, žarnyno ir kitų vidaus organų onkologinių susirgimų gydymo srityje. Klausimus gydytojui pateikite „Dzūkų žinių“ elektroniniu paštu dzukuzinios@gmail.com. Klausimo pateikėjui pageidaujant, jo asmeninai duomenys nebus viešinami.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: