Dzūkų žinios

Konsultuoja onkologas Audrius Dulskas

Dalintis:

Nacionalinio vėžio instituto gydytojas onkologas A. Dulskas atsako į „Dzūkų žinių“ skaitytojų klausimus.

Raimonda iš Krosnos klausia: Jūs sakėte, jog paslėpto kraujavimo teigiamas testas gali signalizuoti apie žarnyne esančius polipus. Kas tai yra, kaip jie susiformuoja, ar kenkia sveikatai, ar gali iš jų išsivystyti vėžys?

Taip, slaptas kraujo testas tikrai nėra specifiškas. Jeigu jis yra teigiamas, tai tikrai nereiškia, jog yra vėžys. Daug dažniau nustatomi polipai. Polipai yra žarnyno gleivinės išaugos. Jos gali būti plokščios, ant kojytės, kietos, minkštos. Tai yra priešvėžinė būklė. Iš polipų, laikui bėgant (paprastai reikia 7–10 metų), gali išsivystyti vėžys. Žinoma, ne visi polipai supiktybėja, tačiau visi vėžiai atsiranda iš polipų. Todėl vienas iš patikros programos tikslų – šių ikivėžinių būklių suradimas ir pašalinimas.

Kviečiame mūsų skaitytojus pasinaudoti unikalia galimybe ir pateikti gydytojui A. Dulskui klausimus. Gydytojas specializuojasi skrandžio, žarnyno ir kitų vidaus organų onkologinių susirgimų gydymo srityje. Klausimus gydytojui pateikite „Dzūkų žinių“ elektroniniu paštu dzukuzinios@gmail.com. Klausimo pateikėjui pageidaujant, jo asmeninai duomenys nebus viešinami.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: