Dzūkų žinios

Visa Lietuva šoko ir dainavo

Dalintis:

Praėjusį savaitgalį akcijoje „Visa Lietuva šoka“ dalyvavo Alytaus rajono Butrimonių ir Lazdijų krašto saviveiklininkai. Vieni šoko, o antri dar grojo ir dainavo, kvietė linksmintis, neliūdėti.

Butrimonių šokių mokytojos Živilės Patinskaitės gausus auklėtinių būrys aikštėje ne tik patys aktyviai šoko, bet ir kitus skatino prisijungti.

„Labai smagu, kad Butrimonyse yra tiek daug šokančio jaunimo, – apie renginyje kaip bitutės besisukančius jaunuosius šokėjus pasakojo dzūkiško folkloro puoselėtoja Kristina Straigienė. – Jie paprašyti bet kada gali užpildyti laisvas Alytaus rajono renginių erdves. Ir už tai mes visi esame labai dėkingi vadovei Ž. Patinskaitei.“

Kalbintos šokėjos Emilija ir Sintija, čia šokančios apie dešimt metų, vienbalsiai sakė: „Šokis mums atvėrė kelią į pasaulį, davė daug patirties ir daug pažinčių. Daug keliaujame, visada esame pasitempusios ir daug gražesnės. Ypatingą eleganciją mums suteikia tautinis drabužis.“

O štai tuo pat metu Lazdijuose, Dzūkų gatvėje, buvo pastatyta scena, kurioje dvi valandas koncertavo liaudiškos muzikos kapelos „Bičiuliai“ ir „Seirija“. Ir šokius, ir Dzūkijos metus įprasminantis renginys traukte traukė šalia esančioje „Norfoje“ apsiperkančius klientus, jau neskaitant čia gyvenančių žmonių.

„Pirmą kartą atėjau pasižiūrėti, nors Lazdijuose gyvenu jau 14 metų“, – linksmai porino moteris. „Seniai, išgirdę tokias gražias senoviškas dainas, būtinai prisijungs“, – pritarė kita šalia buvusi jos draugė.

Tradiciškai muzikantai kvietė negausią publiką pašokti, netinginiauti, tačiau ar dėl drovumo, ar dėl nepatogios vietos šokiams žiūrovai neskubėjo smagiau pakrutėti. „Oi, spėsiu dar pašokti, vis tiek gi būsiu iki galo!“ – sakė smagiai plojanti moteriškė.

O kita, atsisėdusi tolėliau ant borto, pasidžiaugė, kad čia švenčia savo gimtadienį. „Man ši muzika ir mano šie du anūkai yra geriausia dovana tokia proga“, – apkabinusi du vaikučius, džiaugėsi klausytoja.

O priėjęs prie dviejų moterų ir paklausęs, kodėl gi čia jos vienos, be vyrų, gavau iš jų labai konkretų atsakymą: „Todėl, kad jie išleisti į Dangų.“

Džiugu matyti, kad kiekvienas Dzūkijos kraštas stengiasi šokti, dainuoti, atrasti iš naujo senus šokius ir dainas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: