Dzūkų žinios

Aistringiausias Kauno „Žalgirio“ gerbėjas alytiškis Albertas Kalašnykovas-Kuba

Dalintis:
Albertas Kalašnykovas-Kuba – alytiškis, užkietėjęs žaliai-baltų Kauno krepšinio klubo „Žalgiris“ sirgalius.

59 metų Albertas Kalašnykovas-Kuba – alytiškis, užkietėjęs žaliai-baltų Kauno krepšinio klubo „Žalgiris“ sirgalius. Dažnai per televiziją Albertas rodomas gerbėjų ložėje. Kuomet nestebi varžybų, vyras Alytaus turguje prekiauja batais.

Paklaustas, kodėl gavo Kubos pravardę, šypsosi ir sako: „Nuo mažens mane taip vadina, gal dėl didelių ausų, o gal į kubietį panašus.“ Jis gimė ir augo Dauguose. Baigė Daugų vidurinės mokyklos 8 klases, vėliau Daugų technikumą, kur įgijo mechaniko specialybę. Dirbo Rimėnų kolūkyje dirbtuvių vedėju. Po armijos tikėjosi dirbti pagal mechaniko specialybę, bet, neradęs darbo, įsidarbino Šaldytuvų gamykloje Alytuje, o nuo 1998 m. prekiauja Alytaus turguje. Pašnekovas teigia, kad bandė krimsti aukšto mokslo, bet neakivaizdžių studijų Vilniaus universitete dėl finansinių priežasčių nebaigė.

Sportu Albertas domisi nuo jaunystės laikų. Vyras ir pats kadaise žaidė gatvės krepšinį. „Krepšiniu susidomėjau apie 1979 m., kuomet „Žalgiris“ intensyviai pradėjo „kapotis“ su CSKA“, – kalbėjo pašnekovas. O po dešimtmečio jis pirmą kartą apsilankė Kauno sporto halėje. Kiek kartų vyras buvo sporto halėje, jau nesuskaičiuoja, bet „Žalgirio“ arenoje nuo 2011 metų nepraleido nei vienų Eurolygos rungtynių, kuriose žaidė „Žalgirio“ klubas. „Turiu metinį abonementą. Mano vieta prie krepšinio stovo. Tai pati laimingiausia vieta“, – šypsosi Kuba ir priduria, kad sėdėjo ir kitose vietose. Albertui patinka skaičių magija. Greičiausiai sirgaliai tiki skaičių sėkme, kuri jų palaikomą komandą įkvepia kovoti iki pergalės. „Krepšininkų Š. Marčiulionio, Š. Jasiukevičiaus marškinėlių numeriai buvo pažymėti 13 numeriu, o mano eilė 113“, – apie skaičius sako Kuba. Pastaruoju laiku jis į varžybas vyksta su savo ištikimais bendraminčiais Mantu Ragožiumi ir Povilu Merkininku.

Albertas laisvą laiką skiria krepšiniui. Per sezoną Kaune vyksta 17 Eurolygos rungtynių, kuriose žaidžia „Žalgirio“ krepšinio klubas. Pašnekovas į varžybas vyksta pasiruošęs, apsirūpinęs sirgaliaus atributika. „Kepurė su ragais, šalikas, marškinėliai, kojinės – viskas tik su „Žalgirio“ atributika“, – rimtai sako Kuba, kuris savo stotu primena personažą Asteriksą. Vyras arenoje savo stotu labai išsiskiria. Jį iš kažin kur pažįsta ir arenos darbuotojai, ir kiti sirgaliai.

Vyras krepšininkus pažįsta ir asmeniškai. Jam smagu pabendrauti su Pauliumi Jankūnu, Vaidu Jurgilu, Jonu Mačiuliu. Pasak Kubos, svarbiausia kovinga krepšininkų dvasia, nesvarbu, kad ne visada jo palaikomai komandai pavyksta laimėti.

Albertas prognozuoja, kad šį sezoną „Žalgiris“ turėtų patekti tarp 8 geriausių Europos komandų. „Komanda sukomplektuota geriau nei praėjusį sezoną“, – sako Kuba. Kitą savaitę vyras užims savo garbingą vietą „Žalgirio“ arenoje, stebės „Žalgirio“ varžybas su Ispanijos Valensijos klubu, į kurias bilietų jau nėra.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: