Dzūkų žinios

Į Paryžių per Varšuvą susiruošęs Kamerūno pilietis buvo išlaipintas šalia Kalvarijos

Dalintis:

Svetimas dokumentas pasiekti išsvajotą Vakarų Europą Kamerūno piliečiui nepadėjo. Varėnos pasieniečiai jį sulaikė netoli sienos su Lenkija.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos kelyje Lazdijai–Akmeniai ties Tarnaukos kaimu (Lazdijų r.) patikrinti sustabdė maršrutiniu autobusu Lenkijos link vykusių keleivių dokumentus. Lietuvoje registruotas maršrutinis autobusas vyko maršrutu Ryga–Varšuva.

Tikrinant autobuso ir jo keleivių dokumentus, pasieniečiams abejonių kilo dėl Prancūzijos piliečiu prisistačiusio vyro ir jo pateikto dokumento – Prancūzijos piliečio paso. Jį pateikusio užsieniečio veido bruožai mažai priminė asmenį, pavaizduotą dokumento nuotraukoje. Dėl to Kalvarijos pasieniečiai ėmėsi papildomų patikros veiksmų.

Į Varšuvą vykstantis keleivis buvo pristatytas į šalia esančią Kalvarijos pasienio užkardą detaliai patikrai. Čia ir paaiškėjo, kad kitam asmeniui išduotu dokumentu mėgino pasinaudoti 34-erių Kamerūno pilietis.

VSAT pareigūnai jį sulaikė.

Dėl dokumentų pagrobimo ir jo panaudojimo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Už šią nusikalstamą veiką baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 6 metų.

Dėl kardomosios priemonės skyrimo Kamerūno piliečiui šiomis dienomis prokuroras kreipsis į teismą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: