Dzūkų žinios

Lenkijos valstiečių partijos lyderis atmeta galimybę sudaryti koaliciją su PiS

Dalintis:
AP-Scanpix nuotr.

Varšuva, spalio 16 d. (PAP-BNS). Lenkijos valstiečių partijos (PSL) lyderis pirmadienį, kitą dieną po parlamento rinkimų, atmetė galimybę sudaryti koaliciją su „Teise ir teisingumu“ (PiS).

Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas (Vladislavas Kosiniakas Kamišas) privačiai radijo stočiai RMF FM sakė, kad PSL ir centristų ir dešiniųjų „Lenkija 2050“ koalicija „Trečias kelias“ vykdė rinkimų kampaniją su šūkiu „Trečias kelias arba trečia PiS kadencija“, kuri atmetė bet kokią sąjungą su valdančiąja PiS.

„Šis šūkis buvo labai įtikinamas daugeliui rinkėjų, – sakė W. Kosiniakas-Kamyszas. – Tie, kurie balsavo už mus, nori permainų, nori pakeisti valdžią, nori pašalinti PiS iš valdžios.

“Oficialių rinkimų rezultatų dar laukiama, bet balsavusiųjų apklausos parodė, kad PiS surinko daugiausiai balsų. Remiantis „Ipsos“ apklausos rezultatais, PiS gautų 198 vietas 460 narių Seime – žemuosiuose parlamento rūmuose. 

Labiausiai tikėtina PiS koalicijos partnerė būtų kraštutinių dešiniųjų partija „Konfederacija“, tačiau tiek ši politinė jėga, tiek PiS viešai atmetė tokio aljanso galimybę, o kai kurie analitikai teigia, kad jis mažai tikėtinas dėl tvyrančios įtampos tarp abiejų partijų.

Apklausų rezultatai rodo, kad Pilietinė koalicija, „Trečiasis kelias“ ir „Naujoji kairė“ Lenkijos Seime galėtų turėti 248 atstovus.W. Kosiniakas-Kamyszas jis sakė, kad neprieštarauja, jog PSL ir centristų partija „Lenkija 2050“ sudarytų vieną parlamentinę frakciją.

„Laukiame oficialių rezultatų“, – sakė jis.

„Svarbiausia, kad mums pavyko su („Lenkija 2050“ lyderiu) Szymonu Holownia (Šimonu Holovnia) sukurti naują pasiūlymą, naują kokybę“, – pridūrė jis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: