Dzūkų žinios

Patarimai, kurie padės paruošti „Audi“ automobilį rudens sezonui

Dalintis:

Besibaigiantis vasaros laikas reiškia ne tik grįžimą į darbus, tačiau taip pat ir neišvengiamus orų pokyčius, kurie neretai verčia ne tik šilčiau apsirengti, tačiau taip pat ir tinkamai pasirūpinti savo turimu „Audi“ automobiliu. Ne paslaptis, jog oro temperatūros pokyčiai gali daryti milžinišką įtaką automobilio našumui bei vairavimo saugumui. Dėl šios priežasties automobilį yra būtina tam tinkamai paruošti bei pasirūpinti, kad šaltuoju metų laiku vairavimas būtų kaip įmanoma saugesnis, o automobilis techniškai tvarkingas. Taigi, šiame straipsnyje https://www.avkparts.lt specialistai vairuotojams primins apie darbus, kuriuos yra verta atlikti savo automobiliui prasidėjus rudens sezonui. Svarbu pabrėžti, jog šiuos darbus yra rekomenduojama atlikti dar iki prasidedant rudens sezonui, nes net ir nedideli temperatūros pokyčiai gali sukelti įvairių problemų.

  1. Padangos

Bene svarbiausias bei didžiausią įtaką važiavimo saugumui darantis automobilio komponentas – padangos. Ne paslaptis, jog padangos visuomet turi sąlytį su keliu, todėl pasirūpinti kokybiškomis padangomis yra būtina. Visų pirma, vasarinės padangos yra sukurtos taip, jog būtų veiksmingos tik esant aukštesnei temperatūrai. Tuo tarpu universalios bei žieminės padangos geba užtikrinti gerą sukibimą ir esant žemesnei temperatūrai. Guma, iš kurių pagamintos žieminės ar universalios padangos yra kiek minkštesnė, todėl esant žemesnei temperatūrai ji išlaiko savo savybes, būtinas geresniam sukibimui su kelio danga. Dėl šios priežasties kiekvienas vairuotojas turėtų įsitikinti, jog jo turimos padangos atitinka visus šaltajam metų laikui būtinus reikalavimus.

  1. Tepalai ir filtrai

Kiekvienas vairuotojas žino, jog tepalai ir filtrai automobilyje turi būti keičiami reguliariai. Toks profilaktinis automobilio aptarnavimas yra atliekamas siekiant užtikrinti gerą automobilio mechaninę būklę bei geresnį jo našumą. Prasidėjus rudeniui šąlantis oras taip pat dažnai lemia ir žemesnę variklio darbinę temperatūrą, dėl kurios jame esantys tepalai tampa tirštesniais, todėl variklyje esančios audi dalys yra lubrikuojamos ne taip efektyviai. Pakeitus tepalus prieš prasidedant šaltiems orams yra užbėgama įvykiams už akių bei leidžiama varikliui dirbti sklandžiau net ir tada, kuomet jo darbinė temperatūra yra kiek žemesnė. Vis dėlto nauji tepalai yra mažiau paveikiami oro temperatūros pokyčių.

  1. Akumuliatorius

Kaip ir dauguma kitų automobilio komponentų, akumuliatorius taip pat reaguoja į temperatūros pokyčius bei praranda dalį savo efektyvumo. Nors naujiems akumuliatoriams tai praktiškai negalioja, tačiau senesni bei prastesnės būklės akumuliatoriai esant šaltiems orams gali išvis nustoti veikti. Dėl šios priežasties kiekvienas „Audi“ vairuotojas turėtų pasitikrinti savo akumuliatoriaus būklę bei jį pasikeisti, jeigu ji nėra gera. Žinoma, vertėtų atminti, jog specialistai rekomenduoja pirkti tik originalius „Audi“ gamintojo akumuliatorius, nes jie yra pritaikyti individualiems šios automobilių markės modeliams. Naujai pakeistas akumuliatorius užtikrins, jog automobilį bus galima užvesti be didesnių sunkumų net ir didesnių šalčių metu.

  1. Valytuvai

Ruošiantis rudens sezonui verta pasirūpinti ir naujais valytuvais. Pagrindinė to priežastis – milžiniškas kritulių kiekis, būdingas rudens sezonui. Kiekvienas vairuotojas žino, kad prasti valytuvai sukelia milžinišką diskomfortą bei gerokai prastesnį matomumą vairavimo metu. Valytuvai laikui bėgant praranda savo savybes ir sukietėjusi jų guma kur kas prasčiau pašalina vandenį prie priekinio stiklo. Prastai nuvalytas priekinis stiklas dažnai gali kelti net ir pavojų, ypač tamsiuoju paros metu. Tuo tarpu naujų valytuvų valymo gumos įprastai būna gerokai minkštesnės, o tai leidžia efektyviau nuvalyti stiklą bei užtikrinti geresnį matomumą nepriklausomai nuo kritulių kiekio ar oro temperatūros.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: