Dzūkų žinios

Už vieno kainą – dvigubai daugiau vištienos ir grietinės: nostalgiškieji čeburekai ir netikėtai gardus desertas

Dalintis:

Pasak pirkėjų apklausos, prekybos tinklas „Lidl“ garsėja ne tik savo mažomis kainomis, bet ir išskirtiniais pasiūlymais. Praėjusią savaitę didžiulio susidomėjimo sulaukė nauji, specialūs „1+1“ kuponai, su kuriais, naudojantis mobiliąja programėle „Lidl Plus“, galima tam tikrus maisto produktus įsigyti gerokai pigiau. Šią savaitę „Lidl“ pristato naujas „1+1“ prekes ir kviečia jų imti dvi, bet mokėti tik už vieną.

Šį pirmadienį, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, dvi 400 g dėžutes šviežios „Skonio ženklo“ smulkintos vištienos krūtinėlės įsigysite tik už 2,99 Eur – vadinasi, kilogramas nekainuos nė 4 eurų. Pasiūlymas vištienai galioja iki pat trečiadienio. Savaitės pabaigoje, nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, pirkėjų laukia ir kitas „Lidl Plus“ pasiūlymas: du 400 g indeliai „Pilos“ grietinės už vieno kainą – tik 1,29 Eur. Žinoma, norint įsigyti grietinės už tokią puikią kainą, tereikia aktyvuoti „Lidl Plus“ kuponą.

Išskirtiniai „Lidl Plus“ „1+1“ pasiūlymai pirkėjų laukia visose „Lidl“ parduotuvėse 26-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Nostalgijos įkvėpti pietūs: lengvi ir sotūs čeburekai

Nors vasara – jau praeityje, mėgautis jos patiekalais galima kad ir visus metus. Jei šią vasarą nespėjote apsilankyti prie Baltijos jūros, „Lidl“ ekspertai skuba į pagalbą ir kviečia namuose pasigaminti gardžiųjų čeburekų.

Patiekalui reikės:

800 g kvietinių miltų
1 l „Pilos“ kefyro
1,5–2 l saulėgrąžų aliejaus
600 g šviežios „Skonio ženklo“ smulkintos vištienos krūtinėlės
2 didesnių svogūnų
4 skiltelių česnako
Nedidelio gabalėlio sviesto
Druskos, pipirų, kitų prieskoninių žolelių pagal skonį

Didesniame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta ir neliptų prie pirštų. Jei tešla – pernelyg lipni, įberkite dar miltų.

Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sutrinkite. Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, kuriame apkepkite svogūnus ir česnakus, kol gražiai paruduos. Tuomet sumaišykite juos su smulkinta vištiena ir prieskoniais.

Plonai iškočiokite tešlą. Dabar metas išpjauti tešlos skritulius – tą lengviausia padaryti uždėjus ant iškočioto lakšto apvalų dubenį ar mažą puodą. Kai jau turite tešlos skritulius, į jų vidurį įdėkite smulkintos vištienos, perlenkite pusiau. Kraštus prispauskite šakute.

Į keptuvę įpilkite tiek aliejaus, kad būtų užpildyta maždaug pusė keptuvės. Paruoštus kepimui čeburekus kepkite keptuvėje po 5 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Iškeptus čeburekus išimkite iš aliejaus ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kurie sugertų aliejaus perteklių.

Receptas skirtas 4–6 asmenims, tačiau tokį kiekį čeburekų greitai sukirs ir 2–3 itin išalkę šeimos nariai.

Gaivus desertas – vos per kelias minutes

Kol čeburekai kepa, galite pasiruošti desertą, kuris puikiai atgaivins po tikrai sočių pietų. Užtruksite vos kelias minutes, o gardžiuositės juo tikrai ilgai.

Gaivumu trykštančiam desertui reikės:

600 g „Pilos“ grietinės
250 ml „Pilos“ pieno
200 g cukraus
300–400 g mėgstamų uogų (galite naudoti šviežias ar šaldytas uogas, taip pat uogienę)
3 v. š. želatinos
2 a. š. vanilinio cukraus
150 ml vandens
Uogų, mėtos lapelių papuošimui

Į dubenį suberkite želatiną ir užpilkite ją kambario temperatūros vandeniu. Palikite ją brinkti.

Į kitą dubenį supilkite grietinę, pieną, vanilinį cukrų ir paprastą cukrų – šiek tiek jo palikite. Elektriniu plakikliu suplakite viską iki vientisos masės.

Pakaitinkite želatiną, kad ji visiškai ištirptų. Įdėkite į ją kelis šaukštus grietinės kremo, išmaišykite. Tuomet viską supilkite į grietinės ir uogų masę.

Į trintuvą suberkite uogas ir likusį cukrų bei sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite ją į paruoštą grietinės kremą ir išmaišykite.

Gautą ruošinį supilstykite į atskirus indelius, bet galite supilti ir į vieną didelį indą. Padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Desertui atvėsus, papuoškite jį šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Skanaus!

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: TOMAS ŠIUŠKUS, UAB „BOSANOVA“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: