Dzūkų žinios

Alytuje atidaryta „Maisto banko“ atiduotuvė

Dalintis:

Alytuje atidaryta „Maisto banko“ atiduotuvė. Planuojama, kad nuo kitų metų miesto centre įsikūręs labdaros ir paramos fondas maistu aprūpins iki 2 tūkst. Alytaus miesto ir 2,5 tūkst.  Alytaus rajono stokojančiųjų. 

Atiduotuvės atidaryme dalyvavo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė, savivaldybių Socialinių paslaugų skyrių vedėjai, „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius, pirmieji Alytaus skyriaus rėmėjai ir partneriai, kuriems ir buvo pristatyta maisto atiduotuvė.

„Ne tik atiduotuvės, bet ir „Maisto banko“ veikla Alytuje prasidėjo dar visai neseniai, kai Alytuje atsidarė pirmasis Lietuvoje nuo karo pabėgusių ukrainiečių registracijos centras. Tuo metu žinojome, jog turėsime čia dalinti maistą, tačiau neturėjome nei vieno savanorio. Mums paliko didelį įspūdį, kad vos paskleidus žinią apie savanorių poreikį prie mūsų prisijungė kelios dešimtys neabejingų Alytaus miesto ir rajono žmonių. Jų geranoriškumas bei noras tapti „Maisto banko“ komandos dalimi mus paskatino plėsti savo veiklą regionuose ir taip čia užgimė pirmasis „Maisto banko“ skyrius, o šiandien jau galime pasidžiaugti, kad plačiai atveriame ir atiduotuvės duris, kurioje kiekvienas sunkiau gyvenantis žmogus galės lyg parduotuvėje pasirinkti tokio maisto, kokio pats nori“ – kalbėjo S. Gurevičius.

„Maisto banko“ vadovas dėkojo darniai su organizacija bendradarbiaujančioms Alytaus miesto ir rajono savivaldybėms, kurios džiugiai priėmė atiduotuvės idėją, o savivaldybių socialiniai darbuotojai kasdien kruopščiai atrinkinėja ir siunčia „Maisto bankui“ paramos gavėjų sąrašus, padeda kitais svarbiais klausimais. „Kai nevyriausybinės organizacijos, savanoriai, verslo įmonės, savivaldos atstovai sujungia jėgas ir dirba kaip vienas kumštis – įvyksta stiprūs ir reikšmingi pokyčiai. Neabejoju, kad vienas tokių pokyčių įvyks su šios atiduotuvės atidarymu. Sunkiau gyvenantys žmonės nepraras valgio pasirinkimo galimybės, čia bus priimami oriai, o tuo pačiu išsaugodami nerealizuodamą maistą prisidėsime ir prie ekologės gerovės, skatinsime pilietiškumą”- džiaugėsi S. Gurevičius.

Planuojama, kad iki metų pabaigos „Maisto bankas“ atidarys dvidešimt atiduotuvių visoje Lietuvoje. Šiuo metu tokia paslauga jau gali naudotis Vilniaus, Alytaus, Marijampolės, Radviliškio, Elektrėnų, Akmenės miestų gyventojai. 

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: MIGLĖ PETRONYTĖ, LPF „MAISTO BANKAS“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: