Dzūkų žinios

35-mečio proga pirmąkart Lazdijų rajono neįgaliųjų draugiją aplankė Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Lazdijų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo švenčiamas jubiliejus – čia rinkosi Lazdijų rajono neįgaliųjų draugijos nariai ir svečiai. Ši organizacija šiemet pasitinka 35-ąsias savo veiklos metines. Renginys buvo skirtas ir Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai paminėti.

Pirmąkart Lazdijuose labai lauktas svečias

Salėje netrūko šventiškai pasipuošusių organizacijos narių, jų draugų, bičiulių, artimųjų. Dėmesį sukaktuvininkams parodė ir rajono valdžia: pasveikinti garbingo 35 metų veiklos jubiliejaus proga atvyko savivaldybės mero patarėja Sigita Lenauskienė. Socialinės paramos skyriaus vedėja Rima Šukienė taip pat dalyvavo šventiniame renginyje. Prasmingo jubiliejaus proga Lazdijų rajono neįgaliųjų draugijos narius sveikino ir rėmėjai, ir įstaigų vadovai. VšĮ Lazdijų socialinių paslaugų centro atstovės atskubėjo su saldžiomis dovanomis.

Iš Lazdijų rajono savivaldybės atstovų gražūs sveikinimo žodžiai: pasidžiaugta draugijos žmonių kūrybiškumu, aktyvumu, nepaprasta dvasine stiprybe, ryžtingumu ir energija. Įteikta ir solidi dovana – darbui skirtas nešiojamasis kompiuteris.

Šventinę popietę vedė Lazdijų neįgaliųjų draugijos pirmininkė Ona Černiauskienė, ji pasidžiaugė, kad į Lazdijus pirmą kartą tokią jiems svarbią dieną atvyko Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Ignas Mačiukas. Garbus svečias žodžio kišenėje neieškojo, besidžiaugdamas gražia švente, nevengė ir humoro, tuo visiems pakeldamas ūpą. „Jei mus vadina žmonėmis su negalia, tai mes sveikuosius galime vadinti žmonėmis be negalios ir taip į juos kreiptis“, – juokavo jis. Svečias prisiminė Lazdijų neįgaliųjų draugijos kūrimosi istoriją, minėjo dabartinę draugijos pirmininkę Onutę Černiauskienę, ant kurios pečių gula visi draugijos narių kasdieniai rūpestėliai, kuri, kiek įmanydama, stengiasi išjudinti žmones, kad jie neliktų vieni su savo negalia, kad jaustųsi reikalingi ir pagal savo galimybes gyventų visavertį gyvenimą. Įteikė padėką mūsų rajono draugijos pirmininkei, tačiau, kaip pats sakė, tyčia neskaitysiąs, kas joje parašyta. „Lai pati paskaito. O tai atrodys, kad skaityti nemoka“, – šmaikštavo svečias. Taip pat pastebėjo, kad Lazdijuose labai turtingi žmonės gyvena, visi ratuoti, mat dukart sukęs ratą aplink biblioteką ir automobiliui vietos pasistatyti neradęs, teko ieškotis vietos kitur.

O po tokių garbaus svečio kalbų gerai nusiteikę, pajuokaudami šventės dalyviai toliau smagiai sau leido laiką spalvingoje šventėje, kur ne tik puošnus užrašas bylojo, kodėl ši draugija tokia ypatinga, nuo rankdarbių gausos raibo akys, stalai lūžo nuo valgių ir šventinis tortas puikavosi su užrašu – 35. Ir džiaugėsi širdis matant, kaip šie žmonės, kai kuriems jų ir judėti sunku, moka švęsti, moka džiaugtis. Dalyvauja įvairiuose renginiuose, nepaisydami įvairių ligų ir negalių, stengiasi būti aktyvūs mūsų rajono bendruomenės nariai.

Draugijos veteranų net 38, o vyriausia jubiliatė – 90 metų

Lyg iš gausybės rago tądien byrėjo dovanos, padėkos, draugijos nariams svečiai linkėjo sveikatos, stiprybės, optimizmo, nenuleisti rankų net ir sunkiausiomis akimirkomis. Lazdijų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Ona Černiauskienė taip pat dėkojo visiems, kurie yra neabejingi ir palaiko rajono neįgaliuosius, pritaria jų vykdomai veiklai. Už bendradarbiavimą, supratingumą ir pagalbą, tiek moralinę, tiek finansinę, dėkota į šventę atvykusiems svečiams. O jau kūrybiškumo, stropumo draugijos narėms netrūksta, jų rankų darbai kurti iš širdies, tai vis jų nepaliaujamas noras būti reikalingoms. Kūrybingos draugijos moterys savo rankomis sukūrė dovanėles, kurios tądien iškeliavo į geradarių, bendražygių, veteranų, jubiliatų rankas. O draugijos narių tarpe jau yra sulaukusių itin garbaus amžiaus – net 90 metų. Tai – Onutė Petuškienė, nepamiršti ir draugijos veteranai, kurių net 38.

Tylos minute pagerbti anapilin iškeliavę į draugijos pamatus dėję pirmuosius akmenis Lazdijų neįgaliųjų draugijos pirmininkai.

O štai buvęs draugijos pirmininkas Juozas Vladas Rasiulis džiaugėsi galėdamas dalyvauti gražiame jubiliejuje, linkėjo šviesių dienų visiems draugijos nariams, o Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkui Ignui Mačiukui prisakė dažniau į Lazdijus atvažiuoti.

Muzikinis palinkėjimas: „kad dienos eitų, bet neskubėtų“

Į sceną kopė išsipuošęs Lazdijų neįgaliųjų draugijos ansamblio „Atjauta“ kolektyvas, taip „užkūręs“ tądien publiką, jog šie kartu dainavę, ploję, lingavę. Dar ir dabar skamba mintyse geriausias jų muzikinis palinkėjimas, labai tinkantis kiekvienam iš mūsų: „kad metai eitų, bet neskubėtų“. O į kiekvieno rankas įriedėjęs dailus kalėdinis žaisliukas priminė, kad Kalėdos neskubėdamos ateina. Tiesa, prieš adventą dar pasilinksminta, mat gražios sukakties proga susirinkusiems koncertą dovanojo Seirijų kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Seirija“ (vad. V. Rutkauskas).

Taip rajono neįgaliųjų bendruomenė trankiai atšventė draugijos 35-metį. Tai geriausias pavyzdys visiems, kaip žmonės su negalia geba įveikti net didžiausius sunkumus, pakeisti požiūrį į gyvenimą, labiau juo mėgautis, rasti įkvėpimo mažuose kasdieniuose darbuose ir džiaugsmuose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: