Dzūkų žinios

Ar galima peršalti nuo oro kondicionieriaus?

Dalintis:

Nors šiuo metu už lango mus džiugina sniegas, o ne kaitri saulė, tačiau niekada nebus per anksti ruošti įrangas namuose, kurios užtikrins komfortą vasaros metu. Juk yra posakis, kad roges ruošti reikia vasaros metu ir tuo pačiu atvirkščiai. Taigi, laikas pradėti galvoti apie namų vėsinimo įrangas, kurios vis dažniau atsiranda lietuvių namuose.

Tiesa, kai norisi funkcionalumo – geriausia rinktis oro kondicionierius/šilumos siurblius oras-oras, kurie šildo namus prie itin žemos temperatūros. Jie tarnaus visus metus, kadangi ir šildo, ir vėsina.

Raskite tinkamą įrangos montavimo vietą

Gana dažnai tenka girdėti, kad oro kondicionieriai labai dažnai sukelia peršalimo ligas. Ypač jautrūs yra vaikai ir senyvo amžiaus asmenys.

Dažniausiai taip nutinka tuomet, kai oro kondicionieriai yra montuojami netinkamose vietose, tad būtinai laikykitės meistro arba pardavėjo pateiktomis montavimo vietos rekomendacijomis.

Tai galioja ir tokiu atveju, kai namuose yra naudojama mobili įranga. Mobilūs kondicionieriai iš specdarbai.lt yra stumdomi, tad pagal poreikius gali būti laikomi tokioje vietoje, kur tuo metu norisi. O kur yra „ta tinkama vieta”?

Svarbiausia taisyklė yra montuoti arba laikyti oro kondicionierius tokioje vietoje, kad šaltis tiesiogiai nesklistų ant žmogaus. Dėl to netinkamos vietos yra virš sofos, virš valgomojo stalo. Geriausia yra rasti kuo neutralesnę vietą. Optimaliausias pasirinkimas – greta lubų, tačiau kai tokios galimybės nėra – montuoti galima ir šalia grindų.

Žiūrėkite, kad oro kondicionierius būtų tokiame aukštyje, kad tiesiogiai „nesiektų“ žmogaus. Tai yra, geriausia montuoti aukštai arba labai žemai, kadangi didelė tikimybė, kad sumontavus žmogaus sprando vietos lygyje – asmuo tikrai gali būti perpučiamas. Tokie atvejai yra reti, tačiau įmanomi, tad atsakinga montavimo arba laikymo vieta visada turi būti prioritetas.

Tinkamai nustatyta temperatūra

Karštos vasaros dienos ne tik trukdo tinkamai atlikti kasdieninius darbus, tačiau taip pat ir gali sukelti rimtas sveikatos problemas. Juk perkaitimas yra tokia pat didelė žala organizmui kaip ir sušalimas. Taigi, gavę naują įrangą kai kurie žmonės nusistato labai žemą oro temperatūrą, kadangi norisi, kad patalpos atvėstų kuo greičiau. Tai yra dažnai daroma ir didelė klaida, kuri ir gali pasibaigti slogomis.

Geriausia, kai tiksli oro (o ne jutiminė) temperatūra lauke ir namuose skiriasi per 5 laipsnius. Tai yra optimalus skirtumas, kuris leis net ir vaikštant tai į lauką, tai į patalpas – išvengti peršalimo. Žinoma, jeigu visą laiką esate patalpoje ir netenka eiti į lauką, temperatūra namuose gali būti kiek mažesnė nei -5 lyginant su lauku. Tačiau tikrai ne -10, kaip nusistato dažnas. Jeigu lauke yra +30, patalpoje neturėtų būti tik +20. Laikykite bent jau +23. Tai leis išvengti bet kokių peršalimo ligų arba dalinių jų simptomų.

Šilumos siurbliai oras-oras

Pasikartosime, kad vietoje nuosavos oro kondicionavimo sistemos, kurios tikslas yra tik vėsinti patalpas, siūlome pagalvoti apie įrenginius, kurie šildo patalpas, kai lauke itin žema temperatūra. Tuomet įranga bus naudojama visus metus. Ne tik greičiau atsiperka, tačiau ir prisideda prie tobulo mikroklimato, kuris atitinka Jūsų organizmo poreikius.


Jeigu neturite galimybės įrangos montuoti visam laikui, įsigykite mobilius kondicionierius. Juos galite pirkti internetu iš prekybos vietos – https://kondicionieriai24.lt/produkto-kategorija/mobilus-kondicionieriai/. Tai yra puikus pasirinkimas nuomojame būste arba kaip laikina opcija iki tol, kol galiausiai namuose atsiras montuojamas, ilgaamžis ir tikrai gyvenimą pagerinti galintis oro kondicionierius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: