Dzūkų žinios

Daugybė žmonių suplūdo į eglutės įžiebimo šventę Krosnoje

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Kalėdiškai pradėjusios puoštis rajono seniūnijos gyventojams paruošė daugybę siurprizų: koncertų, spektaklių. Žaliaskarių įžiebimo švenčių džiugesys ritasi per visą rajoną. Kalėdinio laikotarpio pradžią paskelbė ir Krosna. Miestelis šiemet kaip niekad kalėdiškai pasipuošęs laukia gražiausių metų švenčių. Išskirtinis reginys, įžiebiant eglę, prikaustė susirinkusiųjų dėmesį: dangų raižė fantastiško grožio fejerverkai. Įžiebta Krosnos eglutė: gražiai nuaugusi, spindinti, primenanti vaikystę.

Kai suremia pečius visi: rezultatas pranoksta lūkesčius

Šiemet krosniečiai pečius surėmę surengė išskirtinę eglutės įžiebimo šventę „Eglutė skarota, eglutė žalia“, kurią organizavo Lazdijų kultūros centras, LKC Krosnos kultūros namai, Krosnos seniūnija. Kaip patikino Krosnos kultūros namuose besidarbuojanti Alina Norkūnienė, kad dirbti kartu, ne pavieniui – geriausias sprendimas.

Tad Krosna pasitinka didžiąsias metų šventes kaip niekad pasipuošusi, paskendusi lempučių šviesoje. Krosnos seniūnijos seniūnė Valda Žukauskienė pirmiausia dėkojo visiems, prisidėjusiems prie šios gražios šventės seniūnijoje, kūrusiems kalėdinį grožį, patikindama, kad eglutė bei visos šventinės instaliacijos vietinius bei pro Krosną pravažiuojančius svečius džiugins visą mėnesį. Ypač dėkota pagrindiniam rėmėjui UAB „Staigūs sprendimai“, jos vadovams Vilijai ir Gintui Kizelevičiams bei visiems darbuotojams, kurie pasistengė, jog Krosna šiemet kaip niekad ryškiai suspindėtų.

Daugybė žmonių susirinko į vieną gražiausių švenčių seniūnijoje – eglutės įžiebimo ceremoniją

Kalėdų laukimas turi kažką nepaprasto ir pasakiško. Kiekvienoje pasakoje yra burtų, kurie įtraukia į savo magišką pasaulį, tereikia sukurti ypatingą aurą. Renginio organizatoriams tai puikiai pavyko.

Originalus šventės sprendimas: trumpai, bet labai gerai. Kaip niekad gausiai susirinkę žmonės iš pradžių patogiai įsitaisė šventiškai išpuoštoje Krosnos kultūros namų salėje, kur buvo padėkota vaikams, kurių dėka eglutės įžiebimo šventė buvo be galo nuoširdi ir nuotaikinga. Renginio vedėja Alina Norkūnienė dėkojo Lazdijų meno mokyklos mokytojai Violetai Česnulytei ir jos mokinėms Austėjai Žekevičiūtei bei Samantai Kunsevičiūtei. Austėja kartu su savo mokytoja Violeta pagrojo, o Samanta susirinkusiems dovanojo savo dainas. Dėkojo ir Krosnos kultūros namų vaikų ir jaunimo užimtumo studijos „Norim dar“ dalyviams, kurie taip pat dalyvavo šventiniame renginyje, ruošėsi jam, repetavo, skyrė tam laiko. „Iš širdies į širdį visiems tariu nuoširdų ačiū, kurie prisidėjo prie šios šventės įgyvendinimo, jaukių ir gražių akimirkų“, – linkėjo renginio vedėja A. Norkūnienė.

Taip įsijausta į kupiną stebuklų ir staigmenų šventę. Po to dalyviai stebėjo mini spektaklį „Eglutė skarota, eglutė žalia“ su muzikiniais intarpais.

Pasakiški fejerverkai nušvietė Krosnos dangų

Iš jaukios Krosnos kultūros namų salės išeita į lauką. Nekantraujant, visiems choru garsiai skaičiuojant, įžiebta gražuolė Krosnos Kalėdų eglė. Kalėdinėmis dekoracijomis papuoštas takas Krosnos kultūros namų link, apšviesti medžiai, kurių kamienus papuošė elektrinių girliandų įvairovė, šviečiantys elniukai, kviečia visus nusifotografuoti. Krosnos bažnyčia taip pat šventiškai išpuošta. Tuoj prasidėjo ir šviesų šventė danguje. Krosnos dangų nušvietė kvapą gniaužiantys įvairiaspalviai fejerverkai, kurie prikaustė susirinkusiųjų žvilgsnius. O gerasis elfas ne tik pagelbėjo įžiebti eglutę, bet ir suspėjo pašėlti su vaikais bei pažadėjo išpildyti visus jų kalėdinius norus.

Krosniečiai bei svečiai įvertino eglutę. Sakė, kad ji miela ir labai graži – viso miestelio puošmena. „Tikros Kalėdos Krosnoje. Pažiūrėkite. Net snigti pradėjo“, – džiaugėsi gražiu reginiu ir žiema susirinkusieji. Ir išties iš dangaus leidosi snaigės, dar labiau papuošdamos krosniečių šventę, į kurią jie šiemet sudėjo be galo daug išmonės, širdies ir darbo.

Dabar pasakiškai pasipuošusi Krosna gyvena laukimu. Čia kasdien bus galima pasigrožėti šviečiančia Kalėdų egle, apšviestais medžiais, pasivaikščioti skambant Kalėdų dvasią žadinančiai muzikai: muzika čia skambės kas vakarą. Tad visi kviečiami vakarus leisti prie Krosnoje spindinčios žaliaskarės, besiklausant šventinės muzikos. O vietiniai, laukdami pagrindinės – Lazdijų miesto eglės – įžiebimo šventės, patyliukais šnibždasi, ar tik Krosna nebus šiemet pranokusi net pačius Lazdijus?

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: