Dzūkų žinios

Kūčiukų kepimo edukacija Kučiūnų bendruomenėje

Dalintis:

Kūčiukai, prėskučiai arba šližikai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Laikantis tradicijų kūčiukus reikėtų kepti patiems Kūčių dieną ar išvakarėse, nes tik pagamintas namuose, pačių rankomis šis patiekalas įgauna prasmę. Tad norėdami laikytis lietuviškų tradicijų, advento sekmadienio popietę būrys Kučiūnų bendruomenės narių ir svečių iš rajono rinkosi į Miškinių jaunimo centrą. Čia vyko kūčiukų kepimo edukacija, kurią organizavo Kučiūnų bendruomenės moterys. Susirinkusios moterys paaiškino čia atvykusiems vaikams, kaip užmaišyti kūčiukams skirtą tešlą, lengvai ją iškočioti bei suformuoti dailius kūčiukus. Buvo prikepta daug kūčiukų, kuriuos dalyviai galės padėti ant savo šventinio stalo. Iš projekto lėšų bendruomenės įsigyta elektrinė kepimo krosnis puikiai pasitarnavo ir šįkart.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: