Dzūkų žinios

Po darbo savaitės vairuotojų laukė blaivumo patikrinimas

Dalintis:

Alytaus policija penktadienio pavakarę surengė blaivumo tikrinimo akciją. Reido metu stabdyti visi automobiliai. Patikros metu „prasipūsti” turėjo ir Lazdijų policijos komisariato viršininkas Mantas Struckas.

Alytaus policijos pareigūnai blaivumo patikrinimo akcijas rengia nuolat. Šįsyk pasirinkta darbo savaitės pabaiga. Keturi policijos ekipažai dirbo prie  Simno–Seirijų žiedinės sankryžos, kur stabdė visus tiek į miestą įvažiuojančius, tiek išvažiuojančius automobilius.

„Vieta pasirinkta neatsitiktinai, mat tai  išvažiavimas ir įvažiavimas į miestą. Šioje vietoje  didelis automobilių srautas. Akcijos metu įkliuvo penki neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatytas didesnis nei leistinas 0,40 promilės girtumas. Jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Už vairavimą išgėrus, kai nustatomas lengvas girtumo laipsnis, taikoma bauda nuo 90 iki 140 eurų ir atimama teisė vairuoti”, – sakė Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė.

Dvi valandas vykusios patikros metu įkliuvo penki neblaivūs vairuotojai. Alkotesteriu visiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Įkliuvę vairuotojai turėjo atlikti ir papildomą judesių testą. Įkliuvę neblaivūs vairuotojai nebuvo patenkinti pareigūnų surengta blaivumo patikrinimo akcija.  Buvo ir tokių, kurie piktinosi, kad apie ją nebuvo pranešta žiniasklaidoje.

„Įkliuvę neblaivūs vairuotojai dažniausiai teisinasi, esą susipyko su antrąja puse, vieni, kad laimėjo Kauno „Žalgiris”, kiti, kad pralaimėjo. Taip pat teisinasi, kad susitiko seniai matytus draugus ar artimuosius. Būta atvejų, kai vairuotojai aiškino, kad šventė savo darbovietėse, pakėlė vieną kitą taurelę ir neapskaičiavę sėdo prie vairo”, – vairuotojų pasiteisinimus dėstė policijos atstovė K. Janulevičienė.

Policijos priemonės metu buvo atvejis, kai užsiblokavo alkotesteris. Paaiškėjo, kad vairuotojas prieš atlikdamas blaivumo testą papurškė stiklų plovimo skysčio.  Dėl to vairuotojas  patikrintas kitu alkotesteriu.

Dvi valandas vykusio reido metu patikrinti 2000 automobilių.

Firestone padangos

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: