Dzūkų žinios

Tarnaukit vienas kitam ir būsit karaliai

Dalintis:

Šventajame Rašte pasakyta: Venkite daryti savo teisumo darbus žmonių akyse, kad būtumėte jų matomi, antraip negausite užmokesčio iš savo Tėvo danguje (Mt 6,1). Rizikuojame likti be užmokesčio, bet šį bei tą turime pasakyti. Mat norime padėkoti buvusiems kartu su Krosnos „Caritu“ 2023-iaisiais.

Susiklostė jau trejus metus gyvuojanti, mūsų galva, graži tradicija Tarptautinės neįgaliųjų dienos proga aplankyti ir saldžiomis dovanomis pamaloninti į bažnyčią negalinčius ateiti. Taip pat ir pilnais produktų krepšiais pradžiuginti labiau stokojančius prieš šv. Kalėdas.

Ačiū visiems saldžius ir būtiniausius produktus aukojusiems mielaširdingiems Krosnos parapijos gyventojams ir į Krosną užklydusiems dosniems prašalaičiams. Mat aukoti buvo galima Šv. Apaštalo Mato bažnyčioje ir UAB „Koops mažmena“ parduotuvėje, kurios darbuotojos mums tikras lobis. Gėrybių gausa šiais metais – tarsi iš dangaus siųsta, kurią papildė dar ir ponios Nijolės gardžių pieno produktų siunta. Būtina su dėkingumu paminėti ir faktą, jog gėrybės bažnyčioje sugulė į senovinę Petronėlės dovanotą, Linos ir Eugenijaus atnaujintą bei išpuoštą skrynią.

Krosnos „Caritas“ taip pat organizavo bei vykdė visiems puikiai žinomą kasmetinę adventinę žvakelių akciją „Gerumas mus vienija“. Žvakeles įsigijusieji ir stebino, ir džiugino dosnumu; tamsiausiu metų laiku išsinešdami šviesą namo jie patys švietė daug toliau ir skaisčiau, o ir sušildė ne vieną.

„Gerumo vakarienė“ – dar vienas Krosnos „Carito“ akcentas, kuris vis labiau besiskaldančioje visuomenėje augant nelygybei ir didėjant vienatvei prie kuklių vaišių stalo subūrė dažnai užribyje atsiduriančius. Vienijanti Krosnos parapijos klebono Valdemaro Smulskio šventiniais linkėjimais pakylėta dvasia – prieškalėdinė dovana kiekvienam. Ačiū Krosnos bendruomenės pirmininkei Audronei Kimbirauskienei už suteiktą galimybę gerumą švęsti Krosnos bendruomenės salėje.

Džiugu, kad 2023 metais Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ direktorius kun. Gintaras Urbštas už ilgametę tarnystę Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ veikloje padėkos raštais apdovanojo tris krosniečius: Bronę Mockevičienę, Onutę Janulevičienę ir Anicetą Vincentą Pankūną. Tuose raštuose be kita ko parašyta: Dievas nėra neteisingas. / Jis nepamirš Jūsų darbų, jūsų meilės, / kurią parodėte jo vardui, kai tarnavote / ir tebetarnaujate šventiesiems. (Hbr. 6,10).

Ačiū Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ direktoriaus pavaduotojai Giedrei Wolf už pagalbą ir nuolatinį domėjimąsi mūsų veikla bei Lazdijų dekanato „Carito“ vadovei Onutei Juodkienei už nuoširdų rūpestį ir pavyzdį, kaip reikia dirbti. Dėkojame Lazdijų „Iki“ ir „Maxima“ maloniems darbuotojams už šiltą bendradarbiavimą. Ačiū Krosnos seniūnijos darbuotojoms už nuolatines konsultacijas, kartais ir logistines paslaugas, dažnai ir po darbo valandų. Ir už kalėdinį stebuklą – piniginę perlaidą labai dėkojame įmonei AB „Lankų bokštai“.

Esame labai dėkingi Krosnos parapijos klebonui Valdemarui Smulskiui už puikias idėjas ir nuolatinį palaikymą vykdant „Carito“ veiklą. Labai labai mažus dalykus, bet su didele meile darydami įžengiame į 2024-uosius, sau ir visiems poeto Dainiaus Gintalo žodžiais linkėdami: Tarnaukit vienas kitam ir būsit karaliai.

Krosnos „Carito“ savanoriai

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: