Dzūkų žinios

Valdantieji surinko parašus neeilinei Seimo sesijai

Dalintis:
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. (ELTA / Tomo Vinicko nuotr.)

Valdantieji surinko parašus neeilinei Seimo sesijai surengti. Vasario 12-15 dienomis inicijuojamos neeilinės sesijos metu siūloma apsispręsti dėl ūkininkų protesto metu iškeltų reikalavimų, taip pat nutarti dėl antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio teisinės neliečiamybės naikinimo.

Neeilinės Seimo sesijos projektą pasirašė 50 valdančiųjų atstovų.

„Parašus turime ir bendru sutarimu išbaigėme darbotvarkę. Aišku, pagrindiniai klausimai, kurie labiausiai bus girdimi visuomenėje, tai akcizų klausimas – tiek žalio dyzelio, tiek suskystintų naftos dujų“, – Eltai konservatorių frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, pažymėdama, kad dėl šių klausimų bus siūlomi kompromisiniai variantai.

Pasak konservatorių frakcijos seniūnės, dėl šių iniciatyvų ketinama apsispręsti skubos tvarka.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė informuoja, kad neeilinės Seimo sesijos metu siūloma apsispręsti ir dėl antisemitizmu kaltinamo Remigijaus Žemaitaičio neliečiamybės naikinimo klausimo. Taip pat ketinama svarstyti ir Seimo statuto pataisas, numatančias, kad balsavimai apkaltos proceso metu būtų atviri.

Pasak konservatorių atstovės, Seimo posėdžius siūloma numatyti vasario 12, 14 ir 15 dienomis.

Praėjusią savaitę sostinėje praūžus ūkininkų protestui, Seimo opozicija ragino sušaukti neeilinę parlamento sesiją. Apie tai vieni pirmųjų prakalbo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai, vėliau idėją parėmė ir socialdemokratai, Darbo partija. Tačiau reikalingų 47 Seimo narių parašų iniciatyvai paremti opozicijos atstovai teigė dar nepradėję rinkti.

Apie galimybę ūkininkų klausimus spręsti neeilinėje sesijoje buvo užsiminusi ir parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Po susitikimo su protestuotojais ji nurodė, kad Seimo pavasario sesija prasidės nuo ūkininkams aktualių klausimų sprendimo, tačiau politikė neatmetė, kad parlamente gims iniciatyva sušaukti ir neeilinę sesiją.

Neeilinė sesija gali būti šaukiama ne mažiau kaip trečdalio parlamentarų siūlymu – t. y., iniciatyvą turi palaikyti bent 47 Seimo nariai.

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė (ELTA)

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: