Dzūkų žinios

Pasieniečių tarnybinis šuo Sky susekė baltarusiškų cigarečių nešikų porą

Dalintis:

Druskininkų pasieniečiai, talkinant kinologei su tarnybiniu šunimi, miške netoli valstybės sienos su Baltarusija sulaikė du Lazdijų rajono gyventojus, gabenusius 1 100 pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – per 4,5 tūkst. eurų.

Antradienio naktį tarnybą vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, tarp kurių buvo ir kinologė su tarnybiniu šunimi, dvejų metų neturinčiu olandų aviganiu Sky, susekė ir miške ties Švendubrės kaimu (Druskininkų sav.) užklupo du jaunus vyrus. Šalia jų buvo gabenti paruošti du juodos spalvos stačiakampiai ryšuliai. Jiedu turėjo automobilio saugos diržus, pritaikytus kontrabandai gabenti, lipnios juostos ritinėlį, peilį laužomomis geležtėmis, pipirinių dujų balionėlį. Pas vieną šių vyrų pasieniečiai dar aptiko radijo stotelę „Baofeng“ ir mobilųjį telefoną su išankstinio mokėjimo SIM kortele. Dviejuose juoda polietileno plėvele apvyniotuose ryšuliuose iš viso buvo 1 100 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 4 554 eurai.

VSAT pareigūnai išsiaiškino sulaikytųjų tapatybes – naktį pasienio miške susirinkti kontrabandinių rūkalų atkeliavo 21-erių ir 26-erių Lazdijų rajono gyventojai. Nustatyta, kad jiedu pasienio  ruože lankėsi neturėdami VSAT išduoto leidimo ir be asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų. Po apklausos lazdijiečiai buvo paleisti.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo lazdijiečiams pradėtos administracinio nusižengimo teisenos, kurios bus nagrinėjamos rašytinio proceso tvarka. Už pirmąjį nusižengimą įstatyme numatyta 2 000–5590 eurų bauda, už antrąjį – 90–170 eurų.

Sulaikytos cigaretės laikinai saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

VSAT Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: