Dzūkų žinios

Šiemet rinkėjams teks dažnai balsuoti rinkimuose

Dalintis:
Šie metai – išskirtiniai rinkimų gausa. Gegužę balsuosime Prezidento rinkimuose, dalyvausime referendume dėl dvigubos pilietybės, birželį rinksime savo atstovus į Europos Parlamentą, o spalį laukia naujojo Seimo rinkimai.

Šie metai – išskirtiniai rinkimų gausa. Gegužę balsuosime Prezidento rinkimuose, dalyvausime referendume dėl dvigubos pilietybės, birželį rinksime savo atstovus į Europos Parlamentą, o spalį laukia naujojo Seimo rinkimai.

Rinkimuose dalyvaus ir mūsų krašto rinkėjai, deja, šiemet jų bus mažiau nei anksčiau, nes Lazdijų rajone sparčiai mažėja gyventojų skaičius. Šiemet mūsų rinkimų apygardoje bus dviem rinkimų apylinkėmis mažiau – nebelieka Dumblio ir Kuklių apylinkių.

Artėjantiems Prezidento ir Europos Parlamento rinkimams jau sudarytos Apygardų rinkimų komisijos, Lazdijuose komisijai vadovauja Vidmantas Pilvinis.

Jis teigė, jog dabar sudaryta rinkimų komisija Prezidento ir Europarlamento rinkimams, o Seimo rinkimams bus sudaryta kita komisija.

„Dabar sudaryta komisija bus atsakinga už Prezidento ir Europos Parlamento rinkimus, nes šiuose rinkimuose rajonų ribos sutaps su rinkimų apygardomis. O Seimo rinkimuose bus 71 rinkimų apygarda, todėl savivaldybių ribos nesutampa, pavyzdžiui,
Lazdijų ir Druskininkų savivaldybės priklausys vienai apygardai“, – sakė V. Pilvinis.

Lazdijų apygardos rinkimų komisijoje yra penkiolika narių, kurie atstovauja įvairioms politinėms jėgoms.

„Jau įvyko pirmasis posėdis, komisijos nariai pasirašė pasižadėjimus nepažeidinėti Lietuvos Respublikos Konstitucijos, kitų įstatymų, jiems draudžiama politinė agitacija, bet kokia forma. Privalu išsirinkti pirmininko pavaduotoją, sekretorių, paskirti Politinės reklamos stebėsenos grupę, Prašymų tyrimų grupę, paskirtas atsakingas asmuo dėl apylinkių atitikimo. Rinkimuose didelis dėmesys bus skiriamas neįgaliesiems, kad jie galėtų lengvai patekti į rinkimų apylinkių patalpas“, – sake V. Pilvinis.

Jis priminė, jog iki kovo 21 dienos bus sudaromos apylinkių rinkimų komisijos. Partijos į jas siūlys savo atstovus, Apygardos komisija tikrins jų kandidatūras, ar jie gali būti komisijos nariais, ar nėra sulaužę komisijos nario pasižadėjimo.

Šią savaitę baigėsi pareiškinių dokumentų Prezidento rinkimams pateikimas. Kandidatuoti į šalies vadovo postą pageidauja 14 kandidatų. Patikrinus dokumentus, jiems bus išduoti parašų rinkimų lapai.

Kandidatai į Prezidentus: Zenonas Andrulėnas, Giedrimas Jeglinskas, Gintautas Kniukšta, Andrius Mazuronis, Gitanas Nausėda, Arūnas Rimkus, Ingrida Šimonytė, Žilvinas Treigys, Valdas Tutkus, Eduardas Vaitkus, Aurelijus Veryga, Ignas Vėgėlė, Dainius Žalimas, Remigijus Žemaitaitis.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: