Dzūkų žinios

Ar skolintis automobiliui yra finansiškai geras sprendimas – atsakome

Dalintis:

Patikima transporto priemonė yra neatsiejama komfortiško gyvenimo dalis. Ji suteikia nepriklausomumo, leidžia efektyviau planuoti įsipareigojimus ir panaudoti turimą laiką. Tačiau ką daryti, kai turimam automobiliui ateina metas eiti užtarnauto poilsio, o įsigyti naujo neturite galimybių? Vienas iš sprendimo būdų – reikiamą sumą pasiskolinti. Daugeliu atvejų gauti paskolą automobiliui – geresnis sprendimas nei jį įsigyti lizingu. Kodėl?

Visų pirma, skolinantis pinigų automobiliui įsigyti, jums nereikia mokėti pradinio įnašo. Būtent jis reikalingas daugeliu atvejų, kai automobilis perkamas išsimokėtinai, t. y. lizingu. Paprastai pradinis įnašas sudaro nuo 10 iki 30 proc. visos automobilio kainos. Tad, priklausomai nuo norimo įsigyti automobilio modelio, metų ir stovio, ši kaina gali sudaryti reikšmingą santaupų dalį.

Paskola taip pat yra parankesnis transporto priemonės įsigijimo būdas tiems, kurie nėra linkę pirkti naują automobilį ir verčiau renkasi 8 metų ar senesnį automobilį. Nors galima rasti įmonių, kurios lizingu parduoda ir senus automobilius, tačiau tai nėra populiari praktika. Parduoti senesnius automobilius lizingu nėra paranku nei pardavėjui, nei juos įsigyti pirkėjui. Be to, įsigyjant automobilį su paskola, nėra būtina jo drausti KASKO draudimu. O perkant automobilį lizingu, minėtas draudimas yra būtinas.

Gera naujiena imantiems paskolą automobiliui įsigyti – gauta paskola galite padengti ne tik automobilio, bet ir su juo susijusių išlaidų kainą. Ką tai reiškia? Už gautą paskolą jūs taip pat galite atlikti įsigyti automobilio smulkius remonto darbus, įsigyti padangas, draudimą ir pan. Kitaip tariant, šia suma padengti išlaidas, kurios reikalingos tam, kad jūsų naujasis automobilis tarnautų jums be priekaištų.

Galiausiai, daugeliui žmonių aktualus aspektas – pirkdami automobilį su paskola, jūs iš karto tampate automobilio savininku. Jeigu norite įsigyti transporto priemonę lizingu, ji būna registruojama finansuotojo vardu. Tai reiškia, kad teisėtu jos savininku tampate tik tuomet, kai esate sumokėję visą sutartyje numatytą sumą. Ir priešingai, jeigu dėl kokių nors priežasčių, sutarties toliau vykdyti nebegalite, automobilį galite tiesiog prarasti.

Taigi akivaizdu, kad daugeliu atvejų labiau apsimoka įsigyti automobilį, pasinaudojus paskolos pagalba nei lizingu. Juo labiau, kad paskolą automobiliui ne tik nėra sunku gauti, bet ir yra visapusiškai naudinga. Dažnu atveju jūs pats galite pasirinkti norimas paskolos palūkanas ir sumos atidavimo terminą, jums nereikia mokėti jokių išankstinių mokesčių. O jeigu turite poreikį – paskolą galite grąžinti anksčiau nustatymo termino.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: