Dzūkų žinios

Krikštonių bendruomenę procesijoje aplink bažnyčią suvienijo Prisikėlimo stebuklas

Dalintis:

Praėjusį sekmadienį visas katalikiškas pasaulis šventė Kristaus Prisikėlimą – šv. Velykas. Bažnyčiose vyko pamaldos, buvo šventinimas maistas, tikintieji dar kartą minėjo Kristaus Prisikėlimą.

Krikštonių Kristaus Karaliaus bažnyčia per visas svarbiausias šventes sutraukia gausybę tikinčiųjų ne tik iš Krikštonių apylinkių, bet ir svečių iš kitų Lietuvos miestų.

Kaip teigė Krikštonių parapijos klebonas Paulius Marčiulionis, Vilkaviškio vyskupijos atstovai visada mini Krikštonių bažnyčią, kaip nuosekliai besilaikančią tradicijų ir keletą kartų per metus rengiančią šventines procesijas.

Šios Velykos nebuvo išimtis. Šiltą sekmadienio rytą prie Krikštonių bažnyčios susirinko per pusantro šimto tikinčiųjų, norinčių kartu švęsti Prisikėlimą.

Susirinkusius maloniai nustebino bažnytinė procesija, kurioje dalyvavo per penkias dešimtis parapijiečių. Tris kartus aplink bažnyčią keliavusioje procesijoje buvo nešamos bažnytinės vėliavos, kita bažnytinė atributika, pagal seną tradiciją po procesijoje einančio klebono kojomis buvo barstomi pavasarinių gėlių žiedai, giedojo bažnyčios choras.

Vėliau procesijos dalyviai suėjo į bažnyčią ir dalyvavo šv. Mišiose, kurias aukojo klebonas P. Marčiulionis.

Po šv. Mišių buvo dalijama šv. Komunija, kurią priėmė kelios dešimtys parapijiečių.

Malonia staigmena susirinkusiems tapo į bažnyčią atsineštų margučių ir kito maisto šventinimas. Klebonas šiai procedūrai nepagailėjo švęsto vandens – jis liejosi laisvai, krisdamas ant margučių ir parapijiečių drabužių, tuo sukeldamas klebono šypseną.

Po pusantros valandos trukusios šventės bažnyčioje pakilia nuotaika užkrėsti žmonės keliavo prie šventinių stalų ir kitų neeilinio savaitgalio malonumų.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: