Dzūkų žinios

Pažintis su varliagyviais Veisiejų regioniniame parke!

Dalintis:

Gegužės 4 d. 10 val. visų varlių mylėtojų laukiame Veisiejų regioniniame parke. Čia vyks gamtosauginis renginys „Ar iš balos tas gražumas?“ Antrus metus organizuojama edukacija kviečia didelius ir mažus iš arčiau susipažinti net su 13 varliagyvių rūšių, kurios sutinkamos mūsų šalyje!

Visos varliagyvių rūšys savitos, o didelė dalis ir saugomos: europinės medvarlės, raudonpilvės kūmutės, nendrinės ir žaliosios rupūžės, skiauterėtieji tritonai – tai unikali galimybė savo akimis pamatyti visas Lietuvos varliagyvių rūšis per vieną dieną.

Renginio metu jus lydės Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos ekologas Žydrūnas Sinkevičius, kuris supažindins su varliagyvių gyvenimo būdu ir aprodys jų buveines. Susipažinsime su itin jautriomis ekosistemomis, kurios dėl žmonių veiklos sparčiai nyksta. Apžiūrėsime apsaugos priemones, kurios taikomos, kad kuo daugiau rūšių būtų išsaugota. Keliausime po vaizdingas Veisiejų apylinkes, grožėsimės pavasario spektakliais – kūmučių koncertais, buožgalvių pilnomis kūdromis, tritonų puošniomis skiauterėmis ir slapukių medvarlių neįtikėtinais akrobatiniais sugebėjimais.

Susitikimo vieta Veisiejų regioninio parko lankytojų centras, čia išklausysime įdomų pasakojimą, kokios rūšys sutinkamos, kuo jos ypatingos ir kaip atskirti vienas nuo kitų. „Ar žinojote, kad medvarlės ilgaamžės? Neįtikėtina, bet šios mažos žalios varlytės gali išgyventi net iki 15 metų! Ar česnakės mėgsta česnakus? Ar tritonas driežo pusbrolis? Kodėl kai kurios varlės būna žydros spalvos? Ar rupūžių oda nuodinga? Atsakymus į šiuos ir daugelį kitų klausimų tikrai žinosite sudalyvavę varliagyvių pažinimo gamtosauginiame renginyje“ – dalyvauti kviečia Veisiejų regioninio parko patarėja Aistė Balevičiūtė.

Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos ruošta informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: