Dzūkų žinios

Senųjų Šeštokų bendruomenės iniciatyva prie Birutos tvenkinio kuriama jauki poilsiavietė

Dalintis:
Birutos tvenkinio pakrantė pradėjus vykdyti projektą.

Aktyvios Lazdijų rajono savivaldybės bendruomenės kuria projektus ir stengiasi, kad gražėtų gyvenamoji aplinka, kad visiems būtų jaukiau ir patogiau gyventi. Tokioms prasmingoms idėjoms realizuoti gali būti panaudotos ir dalyvaujamojo biudžeto lėšos.

Tokia galimybe pasinaudojo ir Senųjų Šeštokų bendruomenė, pateikusi Birutos tvenkinio pakrantės sutvarkymo ir jos pavertimo pliažu projektą dalyvaujamojo biudžeto lėšoms gauti.

Bendruomenės pirmininkas Rimas Jarmala sakė, jog bendruomenės žmonėms kilo idėja sutvarkyti prie Birutos tvenkinio esančią poilsiavietę.

„Kadangi mūsų krašte daugiau nėra maudynėms tinkamų vandens telkinių, kur gyventojai galėtų patogiai pasimaudyti, pailsėti, parašėme projektą dalyvaujamojo biudžeto lėšoms gauti. Mūsų idėja buvo pripažinta viena iš geriausių tarp dvidešimties pateiktų projektų, gavome finansavimą. Planuojame, kad šiais metais bus įrengtas civilizuotas, tvarkingas, gražus pliažas, kuriuo galės naudotis visi – seniūnijos, aplinkinių kaimų gyventojai ir svečiai“, – sakė R. Jarmala.

Anot R. Jarmalos, pagrindinius darbus atlieka Lazdijų rajono savivaldybė, tačiau prisideda ir bendruomenės gyventojai.

„Norėdami pataupyti savivaldybės lėšas, surengėme talką, kurios metu pakrantėje patys pasėjome žolę, žmonės naudojo savo techninius resursus, kurą, neprašydami už tai jokio atlygio. Jau išvalėme pakrantę, privežėme smėlio. Laukia dar daug darbų, planuojame pastatyti pavėsinę, įrengti persirengimo kabiną, padaryti laužavietę, suoliukus, dviračių laikiklius, taip pat įrengti stebėjimo kamerą. Norime sutvarkyti privažiavimą, įrengti normalią automobilių stovėjimo aikštelę. Tikimės, kad jau vasaros viduryje tas pliažas pradės veikti“, – sakė bendruomenės pirmininkas.

Pirmininkas tiki: visi pasirengę prisidėti, kad išsvajotas pliažas taptų realybe ir būtų naudingas visuomenei objektas.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: