Dzūkų žinios

Praėjusį savaitgalį Seirijų kultūros namuose buvo surengta puiki vakaronė „Rudens taku“

Dalintis:

Vėlyvą penktadienio vakarą Seirijų kultūros namuose seniūnijos bendruomenės iš anksto stalus papuošė gražiausiomis puokštėmis, nukrovė skaniausiais valgiais, kurių kvapas atvykusius svečius iš karto maloniai nuteikė visam vakarui džiūgauti ir linksmintis. O švęsti buvo ką! Kad ir sunkus buvo žemdirbių visų metų triūsas, tačiau rudenėlio derlius gana gausus. Visko užauginta labai daug!

Seirijų seniūnė Rita Matusevičiūtė-Bražinskienė nuoširdžiai pasidžiaugė šia tradicine rudens švente, apjungiančia visas bendruomenes ir seniūnaitijas, kurioje, skambant linksmai muzikai, užmirštami kasdienybės nelengvi darbai, o pabendravus su kaimynais ir draugais, visai kitaip žvelgiama į ateitį. Seniūnė palinkėjo ir toliau visiems būti tokiais pat aktyviais ir netingiais, geromis širdimis, sveikais ir laimingais!

Neseniai į Seirijų parapiją atkeliavęs dirbti klebonas Paulius Marčiulionis improvizuotai visiems palinkėjo būti spalvingiems kaip rudenio įvairiaspalvė mozaika, tikėti žmonėmis bei gražesniu ir geresniu rytojumi!

Po oficialių kalbų ir prisistatymo dainų bei močiučių linijinių šokių visiems koncertavo dvi šaunios Seirijų liaudiškos muzikos kapelos bei iš Alytaus atvykusi kapela „Smiltelė“. O organizatoriai, norėdami palepinti dalyvių ir svečių skonį, pasikvietė sriubą virti ir vėliau visus ja vaišinti šaunius Seirijų medžiotojų būrelio narius, kurių pirmininkas Vladas Gaušys prie dar verdančio puodo buvo iš anksto tvirtai įsitikinęs, kad visi jų sriubą tikrai „kirs“, net ausys links. Mat joje kunkuliavo ne tik puiki mėsytė su daržovėmis ir įmestomis uogytėmis, bet ir virėjų nuoširdumas, meilė gamtai ir žmonėms.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: