Dzūkų žinios

Lazdijų rajono gyventojų atliekų surinkimo grafikai 2024–2025 m.

Dalintis:

LAZDIJŲ RAJONO GYVENTOJŲ MIŠRIŲ IR MAISTO ATLIEKŲ SURINKIMO GRAFIKAS 2024–2025 M.

Individualūs konteineriai tuštinami nuo 7.00 iki 22.00 val. Privačių namų savininkai konteinerius ištuštinimo dieną iki 7.00 val. turi išstumti kiek įmanoma arčiau gatvės ar kelio važiuojamosios dalies, kuria vykdomas atliekų surinkimo maršrutas, palikti gerai matomoje vietoje, kad būtų patogu juos ištuštinti. Jei konteineris išvežimo dieną stovi namų valdos teritorijoje, laikoma, kad konteineris nepripildytas ir nebus ištuštinamas. Atliekos bus surenkamos kitą pagal grafiką nustatytą dieną.

Dėl blogų privažiavimo sąlygų (nenuvalyto kelio, nenugenėtų medžių šakų, esant sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms) gali vėluoti atliekų surinkimas. Prašome gyventojus palikti konteinerius prie važiuojamosios kelio dalies kol jie bus ištuštinti. Tuo metu atliekas kaupkite atliekų maišuose, vežimo dieną jie bus paimti kartu su kitomis atliekomis.

Didelių gabaritų atliekos (baldai, padangos, langai, durys, kilimai ir kt.), statybinės, pavojingos atliekos privalo būti pristatomos į artimiausią Rūšiavimo centrą (didelių atliekų surinkimo aikštelę). Lazdijų rajone rūšiavimo centrai yra Gėlyno g. 12, Lazdijai, Vilties g. 31A, Veisiejai ir Liepų g. 1A, Miesto Kolonijos k., Seirijų sen.

INFORMACIJA ĮMONĖMS:

Iš juridinių asmenų mišrios komunalinės atliekos surenkamos atsižvelgiant į tai, kaip aptarnaujami kiti atliekų turėtojai, esantys toje aptarnavimo zonoje.

Įmonės, kurių ūkinėje komercinėje veikloje susidaro gamybinės atliekos, privalo jas atskirti susidarymo vietoje, nemaišant jų su komunalinėmis atliekomis ir pristatyti į šių atliekų tvarkymo vietas. Įmonės gali pačios gamybines atliekas pristatyti sutvarkymui arba pagal pasirašytas sutartis šias atliekas surenka ir sutvarkymui pristato pasirinktas atliekų tvarkytojas.

DĖL ATLIEKŲ IŠVEŽIMO, NEVEŽIMO KONTEINERIŲ PASTATYMO IR PAKEITIMO KREIPTIS DARBO DIENOMIS 8.00 val.–17.00 val. į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą tel. (8 315) 72842, el. p. info@alytausratc.lt arba į aikštelių priežiūros specialistą tel. 8 658 14413.

LAZDIJŲ RAJONO GYVENTOJŲ PAKUOČIŲ IR STIKLO ATLIEKŲ SURINKIMO GRAFIKAS 2024—2025 M.

KITA INFORMACIJA. Individualūs konteineriai tuštinami nuo 7.00 iki 22.00 val. pagal Lazdijų rajono savivaldybės atliekų tvarkymo taisykles. Privačių namų savininkai konteinerius ištuštinimo dieną iki 7.00 val. turi išstumti kiek įmanoma arčiau gatvės ar kelio (gerai matomoje vietoje), kad būtų patogu juos ištuštinti, nes iš namų valdų teritorijos darbuotojai neturi teisės jų traukti. Jei konteineris išvežimo dieną stovės namų valdos teritorijoje, bus laikoma, kad konteineris nepripildytas, ir imamas nebus. Atliekos bus surenkamos kitą pagal grafiką nustatytą dieną.

Dėl blogų privažiavimo sąlygų (nenuvalyto kelio, nenugenėtų medžių šakų, esant sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms) gali vėluoti atliekų surinkimas. Prašome gyventojus palikti konteinerius prie važiuojamosios kelio dalies, kol jie bus ištuštinti. Tuo metu atliekas kaupkite atliekų maišuose, vežimo dieną jie bus paimti kartu su kitomis atliekomis. Dėkojame už supratingumą.

Didelių gabaritų (baldai, padangos, langai, durys, kilimai ir kt.), statybinės, pavojingos atliekos privalo būti pristatomos į artimiausią didelių atliekų surinkimo aikštelę, o ne paliekamos prie konteinerių. Aikštelėse atliekos iš gyventojų priimamos. Lazdijų rajono aikštelių adresai: Gėlyno g. 12, Lazdijai; Vilties g. 31A, Veisiejai ir Liepų g. 1A, Miesto Kolonijos k., Seirijų sen.

DĖL ATLIEKŲ IŠVEŽIMO, NEVEŽIMO KONTEINERIŲ PASTATYMO IR PAKEITIMO KREIPTIS DARBO DIENOMIS (8.00 val.–17.00 val.) Į: UAB Ecoservice, tel. +370 800 53533, el. p. sutvarkysim@ecoservice.lt.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: