Dzūkų žinios

Kandidatai į Seimą renka lazdijiečių pliusus ir minusus

Dalintis:

DŽ redakcijos nuomonė

Iki Seimo rinkimų liko šiek tiek daugiau nei du mėnesiai. Politinės partijos jau sudėliojo kandidatus pagal eilės numerius ir patvirtino vienmandatininkus.

Praėjusią savaitę paaiškėjo dar vienas kandidatas Jotvingių vienmandatėje apygardoje. Neseniai įkurta ir buvusio kandidato į Prezidentus Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“ lazdijiečiams ir druskininkiečiams pasiūlė savo kandidatą – alytiškį, buvusį Metelių regioninio parko direktorių Ramūną Krugelį. Apie šio žmogaus politinę veiklą mažai kas žinoma, tačiau dirbdamas regioniniame parke, jis buvo kolegų ir lankytojų gerai vertinamas.

Žinoma, „Nemuno aušra“ mūsų krašto žmonėms labai menkai pažįstama, tačiau už jos lyderį R. Žemaitaitį per Prezidento rinkimus balsavo sąlygiškai nemažai mūsų krašto rinkėjų, todėl tikėtina, jog radikaliais pasisakymais garsėjančio R. Žemaitaičio partija ir jos kandidatas gali sulaukti tam tikro mūsų rinkėjų dėmesio.

Neseniai savo galutinį kandidatų sąrašą daugiamandatėje paskelbė Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Įdomu tai, kad paskutiniu šiame sąraše įrašytas buvęs kandidatas Prezidento rinkimuose, advokatas Ignas Vėgėlė. Tačiau dar įdomiau, jog šalia jo, 140-uoju numeriu, įrašyta Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narė Vilma Danauskienė, kuri visai neseniai tapo šios partijos nare. Neabejotina, jog pagal savo vaidmenį šioje partijoje Vilma galėjo gauti daug aukštesnę vietą kandidatų sąraše, tačiau, panašu, kaip žmogus, mėgstantis sveikai provokuoti, pasirinko būtent priešpaskutinį numerį, būti sąraše šalia I. Vėgėlės. Įdomu, į kokią vietą pakils Vilma po kandidatų reitingavimo?

Kiti kandidatai Jotvingių apygardoje jau yra žinomi, vieni iš jų – patyrę politikai, kiti – pradedantieji.

Reitingų lyderiai socialdemokratai Jotvingių vienmandatėje kelia Druskininkų savivaldybės tarybos nario Povilo Jagelavičiaus kandidatūrą. Šis jaunas politikas dalyvavo tiesioginiuose Druskininkų savivaldybės mero rinkimuose ir ryškia persvara nusileido Ričardui Malinauskui.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Jotvingių apygardoje jau ne pirmuose rinkimuose kelia Druskininkų savivaldybės tarybos nario Donato Mizaro kandidatūrą.

S. Skvernelio „Vardan Lietuvos“ savo kandidatu mato Druskininkų savivaldybės vicemerą, judėjimo „Už Druskininkus“ narį, artimą R. Malinausko bičiulį Liną Urmanavičių.

Konservatoriai Jotvingių apygardoje ne pirmą kartą kelia buvusio krašto apsaugos viceministro, dabar Seimo nario Viliaus Semeškos kandidatūrą.

O jo bendrapartietis G. Sokolovas padarė netikėtą politinį viražą – jis, konservatorius, Jotvingių vienmandatėje tapo liberalų kandidatu į Seimo narius.

Rinkimuose į parlamentą dalyvaus ir prieš ketverius metus lazdijiečių ir druskininkiečių į Seimą išrinktas Z. Streikus. Šis politinis turistas, nieko naudinga savo rinkėjams per tuos ketverius metus taip ir nenuveikė, tik pakeitė ne vieną partiją.

Kai kurie kandidatai jau pradėjo savo plunksnų kedenimą prieš rinkėjus, tačiau jau spėjo ir nusišnekėti. Štai Z. Streikus, sveikindamas Lazdijų rajono gimnazistus, pacitavo Baltarusijos diktatorių Lukašenką, tuo sukeldamas šoką susirinkusiesiems. Kas gali žinoti, gal kitame susitikime jis cituos Leniną ar Hitlerį. Juk visai nesvarbu, kas minties autorius, svarbu, jog mintis teisinga. Ar ne?

O Druskininkų vicemeras Linas Urmanavičius irgi nesnaudė – atvyko į Veisiejus pasveikinti rajono bendruomenių sąskrydžio dalyvius. Nors jis yra kilęs iš Veisiejų, tačiau anksčiau tokiuose renginiuose savo gimtajame miestelyje nedalyvaudavo.

Tai tik rinkimų kampanijos pradžia, toliau bus dar gražiau, kandidatai versis per galvą, kad tik patrauktų rinkėjų dėmesį. Žinoma, ledų šventės Lazdijuose gal ir nesurengs, bet kitokių įdomybių galime sulaukti. Kai kas juk galvoja, kad tautai reikia duonos ir žaidimų.

REDAKCINIS STRAIPSNIS (vedamasis) – redakcijos nuostatas atspindintis, jos vardu parašytas, neretai nenurodant konkretaus autoriaus, rašinys, dažnai atsiliepiantis į kokius nors įvykius, paaiškėjusius faktus, tendencijas. Būdinga nedidelė, neretai vienoda visiems leidinio redakciniams straipsniams apimtis, glaustas minčių dėstymas, tezių pobūdžio argumentacija, naudojami publicistinės retorikos elementai. Įprasta pateikti išvadas, apibendrinimus, atspindinčius redakcijos nuostatas. / Žurnalistikos enciklopedija /

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: