Dzūkų žinios

Vadovauti dviem savivaldybės įstaigoms ateina žavi ir kūrybinga jaunoji karta

Dalintis:
Lazdijų turizmo informacinis centras bei Lazdijų krašto muziejus – pagaliau turės naujus vadovus.

Šis rugpjūtis buvo turtingas naujienomis apie Lazdijų rajono savivaldybės valdomų įstaigų ir bendrovių vadovus. Vienam iš jų buvo suteikta galimybė toliau tęsti pradėtus darbus, o dviejose įstaigose atsirado nauji, jauni vadovai.

Neseniai pasirodė informacija, kad bendrovės „Lazdijų vanduo“ valdyba dar vienai kadencijai pratęsė šios bendrovės vadovo Eimanto Zaburo įgaliojimus. Jis ir toliau penkerius metus galės eiti bendrovės vadovo pareigas.

Tokiam valdybos sprendimui nesutrukdė ir tas faktas, jog prieš kelerius metus Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, jog E. Zaburas pažeidė Viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas, kai savo privatiems tikslams naudojosi savo vadovaujamos bendrovės „Lazdijų vanduo“ technikos paslaugomis.

Malonesnės žinios yra tos, jog dvi savivaldybės įstaigos – Lazdijų turizmo informacinis centras bei Lazdijų krašto muziejus – pagaliau turės naujus vadovus. Abiem šioms įstaigoms jau daugiau nei metus vadovavo laikinieji vadovai. Dabar, pasibaigus konkursams, jau žinomi nuolatiniai šių įstaigų direktoriai.

Lazdijų turizmo informaciniam centrui vadovaus Eglė Kubilienė, iki šiol dirbusi Lazdijų kultūros centre, o muziejui – Viktorija Savukienė, iki šiol dirbusi savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja.

„Dzūkų žinios“ pristato naująsias direktores ir pateikia informaciją iš pačių konkursų laimėtojų lūpų.

Lazdijų turizmo informacijos centrui vadovaus Eglė Kubilienė.

Eglė Kubilienė

Kokius mokslus esate baigusi, kokia Jūsų darbo karjera?

– Vilniaus universitete esu baigusi vadybos ir verslo administravimo bakalauro studijas bei ten pat įgijau ekonomikos magistro laipsnį. Jau tada domėjausi turizmo sritimi, nes ir magistro baigiamojo darbo tema buvo susijusi su turizmo plėtros galimybėmis ir kurortinių vietovių vystymu. Po studijų grįžau į gimtuosius Veisiejus ir darbą pradėjau Lazdijų kultūros centre. Čia dirbau renginių organizatore, vėliau viešųjų pirkimų specialiste, tačiau daugiausiai laiko skyriau kultūros projektų vystymui ir įstaigos viešųjų ryšių koordinavimui. Per tuos 14 metų Lazdijų kultūros centre su komanda įgyvendinome daugiau nei 100 įvairaus formato projektų, sukūrėme daugybę renginių, reginių ir kultūrinių veiklų. Nuoširdžiai dėkoju kultūros centro darbuotojams, kurie visus šiuos metus buvo antroji mano šeima.

Kodėl nusprendėte dirbti Turizmo informaciniame centre? Kas jus domina šiame darbe?

– Turizmo sritis man visada buvo įdomi ir patraukli. Daugelis mano rengtų kultūrinių projektų labai glaudžiai siejosi ir su turizmo skatinimu Lazdijų krašte. Kaip pavyzdžius galiu paminėti skulptūras ant vandens Ančios ežere Veisiejuose,
neofreską „Miško karalius – miško broliams“ ant Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos pastato sienos ar ką tik laimėtą mano pačios paruoštą anglų kalba tarptautinį projektą su partneriais iš Punsko savivaldybės, kurio metu bus kuriamas Jotvingių kelio maršrutas, bei daugelis kitų projektų, kurie tapo ir mūsų regiono kultūrinio turizmo produktais. Taigi matau labai didelį potencialą TIC, šios srities augimo galimybes ir manau, kad mano turima patirtis, žinios ir kūrybingumas leis kartu su komanda įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

Kokia yra Jūsų TIC vizija? Kokius tikslus sau keliate? Ar Lazdijai turi potencialo turizmo srityje?

– Tikiu, kad Lazdijų TIC jungs turizmo paslaugų verslą, bendruomenes, įstaigas ir vietos gyventojus, vystys aktyvias komunikacijos strategijas, na, ir, žinoma, kurs patrauklius turizmo produktus. Turint tokį gamtos, ežerų, miškų, istorijos ir kultūros lobyną mums reikia tik aktyviau dirbti, kad turistai apie mus dar daugiau žinotų, kad grožėtųsi mūsų krašto gamta, bet kartu ir ją gerbtų bei puoselėtų. Aplinkinės savivaldybės investuoja milijonus, kad sukurtų žaliąsias zonas, netikras jūras, o mums Dzūkijos jūrą, nepaprasto grožio miškus padovanojo gamta, kaip ir beveik 160 ežerų, prie kurių galima vystyti rekreacines ir poilsines veiklas, puoselėti aktyvaus ir lėto turizmo koncepcijas. Lazdijų kraštas turi visko labai daug ir džiaugiuosi, kad turiu galimybę prisidėti prie rajono turizmo augimo ir klestėjimo.

Viktorija Savukienė. (Sauliaus Petrausko nuotr.)

Viktorija Savukienė

Kokius mokslus esate baigusi, kokia Jūsų darbinė veikla? 

– Esu baigusi komunikacijos krypties bakalauro ir edukologijos krypties magistrantūros studijas. Mano darbinė veikla visą laiką reiškėsi kultūros srityje, pastaruoju metu dirbau Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriuje. 

Kelerius metus gyvenote ir dirbote Vilniuje. Ar nesigailite sugrįžusi į Lazdijus? 

– Galiu drąsiai teigti, kad nei akimirką nesigailėjau grįžusi į Lazdijus. Juk gyvenu ir dirbu mylimam krašte, kuriame tikrai yra ką veikti ir erdvės tobulėti. 

Kodėl nusprendėte dalyvauti Lazdijų krašto muziejaus direktoriaus konkurse? Kuo Jus sudomino ši galimybė? 

– Nusprendžiau dalyvauti konkurse, nes turiu gilią aistrą kultūrai, o ypač mūsų krašto. Manau, kad Lazdijų krašto muziejus yra vieta, kurioje ne tik saugomas mūsų kultūrinis paveldas ir puoselėjama istorija, tačiau tai taip pat erdvė, kurioje galima ugdyti visuomenės supratimą apie praeitį, dabartį ir ateitį, tai svarbi įstaiga, puoselėjanti mūsų kraštiečių identitetą. 

Tai sudomino mane dėl galimybės prisidėti prie muziejaus vizijos formavimo, plėtros ir šiuolaikiškų sprendimų įgyvendinimo. Tikiu, kad mano turima patirtis, noras kurti ir dirbti savame krašte galės reikšmingai prisidėti prie muziejaus sėkmės.

Kokia Jūsų Lazdijų muziejaus vizija, kokių tikslų norėtumėte pasiekti, dirbdama šiame poste?

– Vizija, kad Lazdijų krašto muziejus būtų bendruomeniškas, inovatyvus ir gausiai lankomas. Kad tai būtų istorinio pažinimo ir kūrybinio įkvėpimo vieta, puoselėjanti bei sauganti mūsų krašto kultūrinį identitetą bei istoriją.

Mano tikslas yra stiprinti muziejaus ryšį su vietos bendruomene, skatinti jos dalyvavimą muziejaus veikloje bei išryškinti Lazdijų krašto unikalumą. Taip pat siekčiau plėsti muziejaus partnerystes su kitomis Lazdijų krašto įstaigomis, aktyvinti tarptautinį bendradarbiavimą ir dalyvavimą įvairiuose kultūros projektuose. Galiausiai, man svarbu užtikrinti, kad muziejus būtų prieinamas ir patrauklus visiems lankytojams, atsižvelgiant į amžių, interesus ir specialiuosius poreikius. Kad visi lankytojai turėtų jiems pritaikytas pažinimo ir edukacines programas.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: