Dzūkų žinios

Vairavimas vasarą – ką reikėtų žinoti

Dalintis:

Vasaros kelionės dažnai asocijuojasi su laisve, saule ir maloniais įspūdžiais. Tačiau vairavimas vasarą turi savo iššūkių ir reikalauja ypatingo dėmesio. Aukšta temperatūra, intensyvus eismas ir ilgos kelionės gali tapti rimtais išbandymais tiek vairuotojui, tiek automobiliui. Tad ką reiktų žinoti, kad vasaros kelionės būtų saugios ir malonios?

Automobilio paruošimas vasaros sezonui

Vasarą automobilis patiria didesnį krūvį dėl aukštos temperatūros, todėl labai svarbu jį tinkamai paruošti. Pirmiausia, reikėtų patikrinti variklio aušinimo sistemą – užtikrinti, kad aušinimo skysčio lygis yra tinkamas, o sistema veikia efektyviai. Taip pat patikrinkite oro kondicionavimo sistemą, nes ji bus būtina karštomis dienomis.

Ne mažiau svarbu yra patikrinti padangų būklę ir slėgį. Karštu oru padangų slėgis gali svyruoti, o netinkamai pripūstos padangos gali kelti pavojų kelyje. Taip pat būtina, kad padangos būtų vasarinės, nes tik su jomis yra geresnis sukibimas.

Važiavimas ilgose kelionėse

Ilgos vasaros kelionės gali būti malonios, tačiau reikia tinkamai pasiruošti. Rekomenduojama daryti reguliarias pertraukėles kas 2–3 valandas, ypač, jei vairuoja tik vienas žmogus. Tai padės išvengti nuovargio ir leis jums atsigauti prieš tęsiant kelionę.

Taip pat svarbu suplanuoti maršrutą iš anksto, kad galėtumėte išvengti intensyvaus eismo ir remonto darbų. Vasarą keliai dažnai būna perkrauti, todėl verta rinktis alternatyvius maršrutus ar keliauti anksti ryte arba vėlai vakare, kai eismas mažesnis.

Vairavimas naktį

Vasaros metu daugelis renkasi keliauti naktį, kad išvengtų dienos karščio. Nors tai gali būti gera mintis, naktinis vairavimas turi savo rizikų. Sumažėjęs matomumas, didesnis pavojus susidurti su laukiniais gyvūnais ar pavargusiais vairuotojais – visa tai reikalauja ypatingo dėmesio. Prieš važiuojant naktį, įsitikinkite, kad jūsų automobilio žibintai veikia tinkamai, o jūs pats esate pailsėjęs ir pasiruošęs ilgam vairavimui.

Pasiruošimas netikėtoms situacijoms

Vasarą, kaip ir bet kuriuo kitu metu, kelyje gali nutikti įvairios netikėtos situacijos. Svarbu visuomet turėti automobilyje būtinąjį rinkinį – atsarginę padangą, domkratą, atsuktuvus, taip pat pirmosios pagalbos vaistinėlę. Be to, turėkite įkrautą mobilųjį telefoną su automobiliu suderinamu krovikliu, kad galėtumėte greitai susisiekti pagalbos atveju.

Vairavimas vasarą gali būti malonus, jei esate tinkamai pasiruošę. Svarbiausia yra pasirūpinti savo automobiliu, laikytis saugaus eismo taisyklių ir saugoti save, keleivius nuo karščio. Vasaros kelionės gali tapti puikiu nuotykiu, jei į jas žiūrėsite atsakingai ir rūpinsitės saugumu kelyje.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: