Dzūkų žinios

Degalų kainų mažėjimas kol kas nesustoja

Dalintis:

Per pastarąją savaitę Lietuvoje degalų vidutinės kainos toliau mažėjo: benzinas atpigo 0,8 proc., o dyzelinas – 0,6 procento. Nuo liepos vidurio, kai prasidėjo degalų kainų mažėjimo tendencija, benzino vidutinė kaina mūsų šalyje sumažėjo 4 proc., arba 0,060 Eur/l, o dyzelino – 4,9 proc., arba 0,072 Eur/l. Šiuo metu Lietuvoje benzino kainos 0,04 Eur/l mažesnės nei Lenkijoje, o dyzelino – 0,09 Eur/l mažesnės nei šioje kaimyninėje šalyje. Degalų kainų mažėjimas stebimas ir kitose Europos Sąjungos šalyse.

Rugpjūčio 26-ąją dyzelinas Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,39 Eur/l, o vidutinė benzino kaina siekė 1,44 Eur/l.

Per savaitę benzino vidutinės kainos sumažėjo beveik visose lyginamose Baltijos šalyse ir kaimyninėse valstybėse 0,8–1,7 procento, tik Estijoje vidutinė kaina nepakito.

Benzino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,48 Eur/l. Estijoje ir Latvijoje benzino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,67 Eur/l ir 1,60 Eur/l.

Dyzelino vidutinės kainos per savaitę lyginamose valstybėse sumažėjo 0,6–1,5 procento, tik Estijoje vidutinė kaina nepakito.

Šiuo metu dyzelino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,48 Eur/l. Estijoje ir Latvijoje dyzelino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,50 Eur/l ir 1,54 Eur/l.

Vidutinės benzino kainos visose lyginamose valstybėse yra 0,4–9,6 proc. mažesnės nei buvo prieš metus.

Dyzelino vidutinės kainos dabar visose lyginamose valstybėse yra 5,6–12 proc. mažesnės nei buvo prieš dvylika mėnesių, išskyrus Lenkiją, kur vidutinė kaina 2,6 proc. didesnė

ES šalyse degalų kainos mažėjo penktą iš eilės savaitę: dyzelinas ir benzinas per savaitę atpigo 1,2 procento. Palyginti su kitų ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 14,3 proc., o dyzelino – 10,8 proc. mažesnė.

Rugpjūčio 1–28 d. benzino didmeninė kaina Lietuvoje sumažėjo 0,08 Eur/l, o dyzelino kaina sumažėjo 0,06 Eur/l.

Primename, kad per liepos mėnesį benzino didmeninė kaina Lietuvoje sumažėjo 0,04 Eur/l, o dyzelino – 0,08 Eur/l. Per birželio mėnesį Lietuvoje benzino didmeninė kaina padidėjo 0,02 Eur/l, o dyzelino kaina padidėjo 0,05 Eur/l.

Daugiau informacijos skelbiama Lietuvos energetikos agentūros kas savaitę rengiamoje Degalų kainų pokyčių apžvalgoje.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: