Dzūkų žinios

Jaunieji Lazdijų krepšininkai triumfavo tarptautiniame turnyre

Dalintis:
Jaunieji Lazdijų krepšininkai tapo tarptautinio turnyro nugalėtojais.

Krepšinio entuziastų vedami, Lazdijai garsėja šios sporto šakos laimėjimais ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Neseniai jaunieji Lazdijų krepšininkai (gim. 2013 m. ir jaunesni), vadovaujami trenerio Ričardo Čepononio, sugrįžo iš tarptautinio krepšinio turnyro, vykusio Lenkijoje, Gyžycko mieste. Turnyre dalyvavo šešios komandos. Nugalėję visus varžovus, jaunieji Lazdijų krepšininkai tapo turnyro nugalėtojais.

„Buvome vienintelė komanda iš Lietuvos, sužaidėme su visomis turnyro komandomis, laimėjome prieš visas komandas. Pirmą dieną laimėjome prieš Bialystoką, prieš Pruškovą, paskui įveikėme Varšuvos „Polonia“, paskutinę dieną įveikėme Gdansko ir Krokuvos komandas ir tapome turnyro nugalėtojais“, – pasakojo treneris.

Geriausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas lazdijietis Danielius Vigraitis, o į turnyro simbolinį geriausių žaidėjų penketą pateko D. Vigraitis ir Ignas Šimčikas. Komandos naudingiausi žaidėju pripažintas Gytis Kurauskas.

Dar keletas lazdijiečių buvo pripažinti atskirų rungtynių naudingiausiais žaidėjais. Tai D. Vigraitis, I. Šimčikas, G. Kurauskas, Tajus Čepononis, Domas Kavaliauskas.

„Sunkiausios varžybos buvo su Gdansko komanda, viskas vyko taškas į tašką, nelengva kova buvo ir su Varšuvos komanda“, – pasakojo treneris.

Lazdijų krepšinio komandos nariai mokosi Lazdijuose, yra dar ir punskiečių, kurie kartu treniruojasi, vienas berniukas iš Veisiejų. Į turnyrą važiavo dvylika jaunųjų Lazdijų krepšininkų.

„Mes esame kaimas, o žaidžiame su dideliais miestais ir juos įveikiame, tas labai džiugina“, – sakė R. Čepononis.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: