Dzūkų žinios

Pasieniečių dažnai sulaikomas rūkalų nešikas įkliuvo ir vėl

Dalintis:

Dzūkijos žemėje pasieniečiai sučiupo Varėnos rajono gyventoją, gabenusį 1 500 pakelių baltarusiškų cigarečių. Ne sykį su cigaretėmis teisėsaugos pareigūnų sulaikytam vyrui teks mokėti baudą iki 6 000 eurų.

Antradienį vakare tarnybą vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai miške ties Drucminų kaimu (Varėnos r.) aptiko du permatoma polietileno plėvele aptrauktus ryšulius. Juose, kaip paaiškėjo vėliau, buvo 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Netoli radimvietės pasieniečiai surengė pasalą. Jų kantrybė pasiteisino: už pusvalandžio pasirodė vyriškis, kuris nedvejodamas pasuko prie ryšulių. Užsidėjęs juos ant pečių, ketino traukti savo keliais, tačiau nespėjo, iš už priedangos pasirodžius VSAT pareigūnams.

Paaiškėjo, kad rūkalų nešikas – 33-ejų varėniškis, jau ne kartą „užsirekomendavęs“ šios užkardos pasieniečiams.

VSAT pareigūnai sulaikytą kontrabandininką ir cigaretes pristatė į VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardą.

Dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena. Dėl to varėniškiui teks mokėti 5 760–6 000 eurų baudą.

Po apklausos pasieniečiai kontrabandininką paleido, prieš tai įteikę šaukimą kitą mėnesį atvykti į šią užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Sulaikytos kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos minėtoje pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: