Dzūkų žinios

Lazdijiečiai debiutavo tarptautiniame konkurse

Dalintis:
Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 7b klasės mokiniai (iš dešinės) Nojus Nikitinas, Ugnius Vaičeskas ir Gustas Valaika kartu su informacinių technologijų vyr. mokytoju Žydrūnu Vaičesku.

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 7b klasės mokiniai Ugnius Vaičeskas, Nojus Nikitinas ir Gustas Valaika kartu su informacinių technologijų vyr. mokytoju Žydrūnu Vaičesku lapkričio 7–9 d. dalyvavo tarptautinio konkurso  „Ventspils IT challenge“ (liet. „Ventspilio IT iššūkis“) finale, kuris vyko Latvijos Ventspilio mieste. Konkursą organizavo Latvijos Ventspilio skaitmeninis centras. Konkurso finale dalyvavo 4–12 klasių komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, kurias sudarė trys mokiniai ir vienas mokytojas. Patekti į tokio konkurso finalą buvo išties nelengva: mūsų komandai I etape teko rungtyniauti tarp 62 komandų iš Lietuvos. Tarp laimingųjų 12 komandų, patekusių į finalą, buvo ir mūsų komanda. I etape reikėjo atlikti kūrybinę užduotį: sukurti ir pristatyti sprendinį, kaip pagaminti ir reklamuoti produktą, panaudojant kūrybiškumą ir informacines technologijas. Tenka pridurti, kad šių mokinių ir mokytojo komanda ir pernai metais buvo pakviesta dalyvauti konkurso finale.
Atvykus į Ventspilį, nors ir lapkričio pradžioje, kurortinis miestas sužavėjo savo spalvomis, gėlynų įvairove ir įvairiomis instaliacijomis miesto gatvėse. Konkurso organizatoriai dalyvius sutiko labai svetingai – buvo pasirūpinta patogiomis konkurso dalyvių nakvynės sąlygomis ir maitinimu. Pirmąjį vakarą ilgos kelionės nuovargį atpirko susipažinimo vakaras, kuris buvo įtraukiantis, aktyvus ir linksmas: mokiniai ir mokytojai, bendraudami vien tik anglų k., mišriose grupėse turėjo susipažinti ir prisistatyti bei naudodamiesi informacinėmis technologijomis atlikti įvairias komandines užduotis, susijusias su trimis Pabaltijo šalimis. Konkurso finalistams buvo įteikta miesto ir konkurso reprezentacinė medžiaga.
Antroji konkurso diena buvo pati svarbiausia ir darbingiausia: 51 komandos mokiniai iš trijų Pabaltijo šalių varžėsi dėl konkurso laimėtojų vardo ir piniginių prizų. Mokinių komandos trijose amžiaus grupėse per 5 valandas, naudodamiesi informacinėmis technologijomis, pasitelkę kūrybiškumą ir komandinį darbą, turėjo sukurti pasveikinimą valstybės šimtmečio proga Lietuvai, Latvijai ir Estijai, sukurti komandos vizitinę kortelę-prisistatymą bei kūrybiškai pristatyti savo šalį. Tuo pat metu komandų mokytojai dalyvavo kvalifikacijos tobulinimo užsiėmime – komandose mokėsi ir kūrė projektus. Antroji dienos dalis buvo skirta mokinių ir mokytojų poilsiui ir bendravimui: visus linksmino viena žinomiausių Latvijoje grupių „Double Faced Eels“, mokiniai galėjo žaisti stalo žaidimus ir neįprastu aparatu daryti momentines nuotraukas.
Trečiąją konkurso dieną organizatoriai dalyviams padovanojo pažintinę ekskursiją po miestą ir žymias jo vietas: mokiniai su mokytojais aplankė miesto pilį, metalurgijos fabriką. Ventspilio skaitmeniniame centre mokiniai galėjo išbandyti įvairius interaktyvius stendus, susijusius su technologijomis ir ekologija. Paskutiniosios dienos popietę įtampa kilo, nes visi nekantriai laukė rezultatų – turėjo paaiškėti konkurso nugalėtojai ir išdalintas apie 10000 eurų prizinis fondas. Lazdijiečių komanda tarp 17 C grupės 7–9 klasių mokinių komandų užėmė 8 vietą. Manome, kad debiutas tarptautiniame konkurse pavyko, o labiausiai džiaugiamės, jog turėjome galimybę kurti ir tobulėti tarp gabiausių ir kūrybiškiausių mokinių ir mokytojų Pabaltijyje IT srityje, patobulinti anglų k. žinias ir mokytis dirbti komandoje. Dėkojame Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijai, sudariusiai galimybes nuvykti į konkurso finalą.

Žydrūnas Vaičeskas,
Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos informacinių technologijų vyr. mokytojas

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: