Dzūkų žinios

Padėkota už baltumu švytinčią Lazdijų Šv. Onos bažnyčią

Dalintis:
Esminis remontas buvo ypač būtinas dviem bažnyčios bokštams, nes jie ne tik gadino pastato estetinį vaizdą, bet ir kėlė grėsmę tikintiesiems.

Lazdijų Šv. Onos parapijos tikinčiuosius jau džiugina atnaujinta Lazdijų miesto bažnyčia. Daugiau kaip šimtmetį beveik neremontuotas bažnyčios fasadas dabar švyti savo baltumu, o atnaujinti ir didingai stūksantys jos bokštai iš toli žavi  ir traukia ne tik vietinių, bet ir Lazdijų svečių dėmesį. Kurį laiką pastato grožį slėpę pastoliai jau nuimti, o pirmąjį šių metų advento sekmadienį buvo padėkota visiems geros valios žmonėms, kurie prisidėjo prie bažnyčios remonto.
Pagrindinis finansinis bažnyčios remonto darbų rėmėjas – Lazdijų rajono savivaldybė, iš kurios biudžeto lėšų buvo skirta net 50 400 eurų suma. Finansinė parama skirta iš nevyriausybinių organizacijų rėmimo programos priemonės – remti religinių bendruomenių veiklą, padėti tvarkyti ir išlaikyti jų turimą materialinę bazę. Atliekant remonto darbus buvo nuplautas, pertinkuotas ir perdažytas pastato fasadas, pakeisti lietvamzdžiai, atnaujinti gerokai apgriuvę ir ištrupėję karnizai, bokštų žaliuzės, perdažyti bokštų stogeliai.

Esminis remontas buvo ypač būtinas dviem bažnyčios bokštams, nes jie ne tik gadino pastato estetinį vaizdą, bet ir kėlė grėsmę bažnyčioje gausiai besilankantiems tikintiesiems, Lazdijų miesto lankytojams ir turistams. Be to, bažnyčia yra šalia Adolfo Ramanausko-Vanago aikštės, kurioje vyksta įvairūs renginiai, lankosi garbūs svečiai iš Lietuvos ir užsienio, tad bažnyčia yra matoma, lankoma ir reprezentuoja Lazdijų miestą.
Savivaldybės vadovas džiaugiasi, kad Lazdijų miesto Šv. Onos bažnyčia gali būti drąsiai vadinama miesto puošmena. „Nors bažnyčia nėra valstybės saugomų objektų sąraše ir prioritetų skirstant valstybės biudžeto lėšas statinys neturėjo, džiugu, kad parapijos klebono iniciatyva Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto ir geros valios žmonių skirtos lėšos lėmė puikius rezultatus, kuriuos matome žvelgdami į dailiai suremontuotą bažnyčią. Susiklausymas, geranoriškumas ir profesionalus darbas padėjo pasiekti bendrą tikslą“, – teigė meras Artūras Margelis.
Pirmąjį gruodžio sekmadienį šv. Mišių metu, kurias aukojo Lazdijų Šv. Onos parapijos klebonas Nerijus Žvirblys, buvo meldžiama sveikatos ir Dievo palaimos parapijiečiams bei bažnyčios geradariams, kurių dėka šie Dievo namai tarsi prikelti naujam gyvenimui. Už finansinę paramą klebonas dėkojo Lazdijų rajono savivaldybei, merui Artūrui Margeliui ir net 360 geros valios šeimų. Prie bažnyčios atnaujinimo prisidėjo ne tik Lazdijų Šv. Onos parapijos, bet ir kitų Lietuvos miestų ir net užsienio šalių gyventojai. Po šv. Mišių visi susirinkusieji į pamaldas ir finansine parama, darbais, maldomis ir geru žodžiu prisidėję prie bažnyčios gerovės buvo kviečiami neskubėti skirstytis ir kartu išgerti arbatos.

Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: