Dzūkų žinios

Rajone įsisiautėjo gripas — mokyklose skelbiamas karantinas

Dalintis:
Gripo epidemija išvarė vaikus iš klasių.

Antradienį mūsų rajone paskelbta gripo epidemija, dėl gripo protrūkio rajono mokyklose dviem savaitėms sustabdomas ugdymo procesas. Dėl didelio sergamumo pamokos sustabdytos ir karantinas paskelbtas Aštriosios Kirsnos, Šeštokų ir Krosnos mokyklose. Pirmadienį į Aštriosios Kirsnos mokyklą dėl ligos neatėjo 53 procentai mokinių.
Trečiadienį kalbinti Alytaus visuomenės sveikatos centro Lazdijų skyriaus specialistai, fiksuojantys sergamumą mūsų rajone, sakė, kad kol kas gripo banga neatslūgsta, susirgimų daugėja, todėl karantinas artimiausiu metu bus paskelbtas ir kitose rajono mokyklose.
Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojų duomenimis, Šventežerio mokyklos nelanko 28 procentai mokinių, Lazdijų Motiejaus Gustaičio ir Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijų – 23, mokyklos-darželio „Kregždutė“ – 20, mokyklos-darželio „Vyturėlis“ – 27 procentai mokinių. Kalbinti darbuotojai teigė, kad šiose mokyklose nuo ketvirtadienio mokyklų vadovai sustabdė ugdymo procesą ir paskelbė karantiną. Anot jų, kiek mažesnis mokinių sergamumas fiksuojamas Kapčiamiesčio mokykloje bei Veisiejų Sigito Gedos gimnazijoje, todėl ten dar vyksta pamokos. O mažiausiai, tik 12 procentų, serga Kučiūnų mokyklos mokinių.
Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijos direktorė Zita Ščerbetkienė patvirtino, kad nuo ketvirtadienio šioje gimnazijoje skelbiamas karantinas ir pamokų nebus iki vasario 8 dienos. „Iš tiesų gripas įsisiautėjo rimtai, nes mokyklos nelanko 23 procentai mokinių. Liga itin aršiai užpuolė 9 klasės mokinius. Iš 17 susirgo 10 mokinių, ne ką geriau ir kitose klasėse, jos pustuštės. Nors gimnazijoje dvi savaites pamokų nebus, tačiau mokytojai su mokiniais, kurie neserga, dirbs nuotoliniu būdu – užduos užduotis, konsultuos ir t. t. Ypač aktualu mokytojams tokį ryšį palaikyti su baigiamųjų klasių mokiniais“, – sakė direktorė.
Tokia pati situacija ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje, kurioje jau šiandien nevyksta pamokos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: