Dzūkų žinios

Įkliuvusiam neblaiviam vairuotojui teismas buvo gailestingas

Dalintis:

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje P. K. buvo kaltinamas Kelių eismo taisyklių pažeidimu.
P. K. neblaivus vairuodamas nuosavą automobilį „Audi A6“ įkliuvo policijos pareigūnams praeitų metų gruodžio 15-osios vakarą.
Apklausiamas pareigūnų kaltinamasis P. K. kaltę prisipažino visiškai. Jis patvirtino, kad tą dieną pas draugą garaže Varnėnų kaime vienas vartojo alkoholį. Taisė automobilį ir tuo pačiu metu gėrė alų. Kiek prisimena, vienas išgėrė apie 2 plastmasinius 1 litro talpos butelius 7,3 laipsnio stiprumo alaus, todėl nuo alkoholio jautėsi apsvaigęs. Vakare paskambinus sugyventinei, kad jai pakilęs kraujo spaudimas ir reikia suleisti vaistų, išėjo į lauką ir sėdo į jam priklausantį automobilį „Audi A6“ už vairo ir pajudėjo namų link, važiavo vienas. Nuo minėto garažo iki jo namų yra apie 300 metrų atstumas. Važiuodamas pastebėjo šalikelėje stovėjusį policijos pareigūnų tarnybinį automobilį, vienas pareigūnas jį ir sustabdė. Priėjęs policijos pareigūnas prisistatė ir paprašė automobilio dokumentų bei vairuotojo pažymėjimo. Vyriškis sakė pateikęs prašomus dokumentus. Vėliau pareigūnas jo paklausė, ar vartojęs alkoholį, vyriškiui atsakius teigiamai, buvo patikrintas blaivumas. Alkoholio matuoklis parodė 1,88 promilės. Su tokiais rodmenimis P. K. sutiko. Policijos pareigūnai jį pristatė į Lazdijų ligoninės Priėmimo skyrių kraujo mėginiui paimti. Vairuotojas turėjo vairuotojo pažymėjimą, transporto priemonė, automobilis „Audi A6“, buvo techniškai tvarkingas, įregistruotas nustatyta tvarka, jam atlikta privalomoji techninė apžiūra ir apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Vyriškis nekilnojamojo turto, registruoto savo vardu, neturi, vaikų taip pat neturi. Gyvena sugyventinei priklausančiame bute. Yra baustas administracine tvarka, baudas sumokėjęs, teistas.
Tai patvirtino ir rajono policijos komisariato pareigūnai atlikę ikiteisminį tyrimą.
Teismas išnagrinėjęs visas aplinkybes P. K. pripažino padarius nusikaltimą, tačiau atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato ir perdavė jį D. S. atsakomybei vieneriems metams. Taip pat P. K. paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – uždrausti naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones vienerius metus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: