Dzūkų žinios

Kraujo donorystės centras dėkoja lazdijiečiams už svarbiausią dovaną

Dalintis:

Kraujo donorystė – vienas kilniausių darbų, kuriuo užsiimti gali paprastas žmogus. Ne veltui ir pats žodis, išvertus iš lotynų kalbos, reiškia dovaną…
Kovo 14 dieną Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Nacionalinis kraujo centras kvietė lazdijiečius ir miesto svečius padovanoti kraujo. Džiaugiamės, kad nemažas būrys išgirdo kvietimą ir prisijungė prie šios gražios akcijos. Džiugu, kad net penkiolika žmonių akcijoje sudalyvavo pirmą kartą, tačiau tikime, kad ne paskutinį. AČIŪ Jums!
Žmogaus kraujas yra unikalus. Iki šiol pasaulyje jam nėra sukurta dirbtinio pakaitalo, kuris galėtų pakeisti donoro kraują. Būtent dėl šios priežasties yra labai svarbu, kad nuolat atsirastų žmonių, kurie padovanotų kraujo sužeistiesiems ir ligoniams. Lietuvoje per metus reikia tūkstančių litrų kraujo, kad būtų išgelbėti žmonės, praradę didelį kraujo kiekį dėl sunkių chirurginių operacijų, patirtų traumų, avarijų, žarnyno kraujavimo ar komplikuoto gimdymo. Kraujo perpylimas skiriamas ir kraujo ligomis ar vėžiu sergantiems pacientams. Vienintelis kraujo gavimo šaltinis – kiti žmonės, o perpylimui naudojamas kraujas turi būti saugus, dovanotas sveikų donorų. Pagrindinis kraujo donorystės principas – jokios žalos donorui ir didžiausia nauda ligonio sveikatai. Šis principas kraujo donorystėje yra pagrindinis jau daugelį dešimtmečių, nes vienas iš svarbių tikslų – remti kilnią kraujo donorystės misiją ir skatinti žmones duoti kraujo kelis kartus per metus.

Dovilė Paulionienė,
Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės
sveikatos biuro sveikatos stiprinimo specialistė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: