Dzūkų žinios

Lazdijų r. savivaldybėje tradiciškai rašytas Nacionalinis diktantas

Dalintis:

Lietuvoje jau dvyliktą kartą buvo rašomas Nacionalinis diktantas. Kaip ir kasmet, šiame konkurse aktyviai dalyvavo skirtingų kartų ir įvairių profesijų Lazdijų rajono savivaldybės žmonės.
Šiais metais pirmojo turo data sutapo su Moters diena, tad šiai progai buvo skirtas ir diktanto tekstas. Dainininkės Dovilės Filmanavičiūtės sukurtą „Odę moterystei“ rašė per pustrečio šimto lazdijiečių.
Tradiciškai Nacionalinį diktantą buvo galima rašyti savivaldybės posėdžių salėje, mokyklose ir bibliotekose. Šiemet savo rašybos ir skyrybos žinias išbandyti panoro 56 suaugusieji ir 223 jaunieji mūsų krašto kalbos puoselėtojai: Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijoje – 72 mokiniai, Veisiejų Sigito Gedos gimnazijoje – 34 mokiniai ir 1 suaugęs, Veisiejų technologijų ir verslo mokykloje – 16 suaugusiųjų, Kučiūnų mokykloje – 26 mokiniai, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje – 41 mokinys, Aštriosios Kirsnos mokykloje – 6 mokiniai ir 1 suaugęs, Šventežerio mokykloje – 12 mokinių, Kapčiamiesčio Emilijos Pliaterytės mokykloje – 10 mokinių ir 7 suaugusieji, Šeštokų mokykloje – 22 mokiniai, Lazdijų savivaldybėje – 8, Lazdijų viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose – 23 suaugusieji.
Dėl raštingiausiojo vardo varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Kovo mėnesį planuojama taisyti parašytus darbus, o balandžio 13 d. bus surengtas antrasis Nacionalinio diktanto turas, į kurį pirmojo turo nugalėtojai bus pakviesti asmeniškai. Nacionalinio diktanto nugalėtojai bus apdovanoti gegužės 7 d. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje. Tikimės, kad tarp laimėtojų bus ir mūsų rajono atstovų.
Diktanto tekstą galima rasti svetainėse www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt.

Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: