Dzūkų žinios

Prezidentūroje įteiktas garbingas apdovanojimas Seirijų seniūnijai

Dalintis:

Trečiadienį Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyko iškilmingas Nacionalinio Lietuvos seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ baigiamasis renginys, į kurį garbingo apdovanojimo atsiimti buvo pakviesti Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, ilgametė Seirijų seniūnijos seniūnė Česlova Šmulkštienė bei seniūnijos laimėtojos atstovai.
Kultūros ministerijos inicijuotame konkurse Seirijų seniūnija šalyje pripažinta viena iš laureačių už puoselėjamą bendruomeniškumą, kuriamą patrauklią savo krašto socialinę ir kultūrinę aplinką bei įvertinta kaip socialiai saugi ir pilietiškai iniciatyvi seniūnija, kur vietos savivalda ir gyventojai bendruomeniškai kuria savo krašto ir valstybės gerovę.
Konkurso globėja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama seniūnijų nugalėtojų bei vietos savivaldos atstovus, linkėjo išlikti pilietiškiems, kūrybingiems ir tęsti gražius darbus, nes seniūnijų lygiu vykstantys pokyčiai gražesnę, saugesnę, labiau bendruomenišką padarys visą Lietuvą. Diplomus bei 8000 eurų piniginę premiją konkurso laureatams skyrė Lietuvos Respublikos kultūros, socialinės apsaugos ir darbo bei žemės ūkio ministerijos.
Šventiniame renginyje Prezidentūroje dalyvavęs Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis teigė, jog savivaldybė neatsitiktinai į šį konkursą pasiūlė Seirijų seniūniją, nes čia pavyzdingai sutvarkytos viešosios erdvės, aktyvi kultūrinė bendruomenė bei efektyviai sprendžiamos socialinės problemos. Visa tai – veiklios ir entuziastingos buvusios ilgametės seniūnės Česlovos Šmulkštienės bei jos bendraminčių ir sutelktos komandos nuopelnas, kurie glaudžiai bendradarbiaudami su vietos bendruomene ir savivalda pasiekė, jog Seirijai būtų puikiai vertinami ne tik rajone, bet ir pastebėti šalyje.

Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: