Dzūkų žinios

Berniukų choras dalyvauja akcijoje prieš smurtą ir narkomaniją

Dalintis:
Lazdijų mokyklos-darželio „Vyturėlis“ berniukų choras dalyvavo festivalyje-akcijoje „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“.

Ką tik nuskambėjo tradiciniu tapęs festivalis-akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“. Tai jau dvidešimt metų rengiamas ir per visus Lietuvos miestus keliaujantis renginys, kuriuo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų užimtumą, laisvalaikio kultūrą, pilietinės asmenybės ugdymą.
„Mūsų tikslas – kuo daugiau vaikų įtraukti į chorinį judėjimą mokyklose, ugdyti jų kultūros ir meno poreikį ar net padėti pamatą tolesniems žingsniams kūrybos srityje, taip pat, žinoma, atitraukti berniukus nuo negatyvios įtakos. Berniukų dainavimas chore – prieinamiausia forma ir geriausia investicija į nusikalstamumo prevenciją“, – sako festivalio rengėjas Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa.
Šiemet Gargždų šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje vykusiame festivalyje, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Lietuvos chorų sąjunga, dalyvavo net 19 berniukų chorų. Labai smagu, kad ir Lazdijų mokyklos-darželio „Vyturėlis“ berniukų choras dalyvavo šiame renginyje. Juk smagu pamatyti tiek daug bendraminčių – dainą mylinčių berniukų, įsilieti į didžiulį dainuojančių vaikų būrį, tapti maža didelio choro dalele. Ir visai nesvarbu, kad kelias tolimas, kad reikėjo labai anksti keltis, ilgai repetuoti, džiaugsmas, padainavus dideliam būry vaikų, atperka visą nuovargį. Dėkojame mūsų mokyklos-darželio direktorei Loretai Jurkonienei už suteiktą galimybę dalyvauti festivalyje. Su nekantrumu lauksime kito festivalio, kuris vyks po dvejų metų.

Asta Slančiauskienė,
berniukų choro vadovė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: