Dzūkų žinios

Ligoninės vadovo atleista administratorė iškovojo teisę sugrįžti į darbą

Dalintis:
Darbo ginčų komisijos sprendimu, Asta Pilvinienė atgavo teisę sugrįžti į darbą Lazdijų ligoninėje.

Lazdijietės atkaklumas ir noras įrodyti savo teisumą sulaukė sėkmės. Ligoninės vadovo Vito Šimkonio iniciatyva iš darbo atleista darbuotoja Darbo ginčų komisijoje sugebėjo įrodyti, jog vadovas buvo neteisus. Moteris atgavo teisę sugrįžti į darbą. Panašu, kad analogiškų atvejų gali būti ir daugiau, didelė tikimybė, jog tokio paties sprendimo Darbo ginčų komisijoje sulauks buvęs ligoninės direktoriaus patarėjas.
Šešerius metus Lazdijų ligoninėje personalo administratore dirbusi Asta Pilvinienė iš darbo buvo atleista gegužės 2 dieną. Ją atleido ką tik po nedarbingumo į darbą sugrįžęs ligoninės direktorius V. Šimkonis.
Moteris yra įsitikinusi, jog ją iš darbo atleido dėl politinių priežasčių, nes ji – didžiausio V. Šimkonio oponento, buvusio Lazdijų mero Artūro Margelio pusseserė.

Pakeitė durų spyną
Kaip pasakojo ponia Asta, jai per dvi dienas buvo „priklijuoti“ du darbo drausmės pažeidimai ir ji buvo skubiai atleista iš darbo už darbo drausmės pažeidimus. Moteris teigė, jog ji buvo apkaltinta dėl neva nesutvarkytų ligoninės direktoriaus patarėjo darbo grafikų ir dėl neva dingusios vieno darbuotojo asmens kortelės.
„Jutau nuolatinį psichologinį spaudimą. Buvau iškviesta į tris susirinkimus, kur viešai svarstė mano netinkamą darbą. Teko rašyti gausybę pasiaiškinimų. Manau, kad asmens kortelę, kurią kaltino neva aš pradanginau, jie turėjo pas save, todėl žinojo, jog jos nerasiu“, – kalbėjo A. Pilvinienė.
Moteris pasakojo, jog didžiausią stresą ji patyrė gegužės 3 dieną atvykusi į darbą. Ji rado užplombuotas savo kabineto duris ir pakeistą durų spyną.
„Pamačiau, kad ant durų užklijuota juostelė su ligoninės antspaudu. Bandžiau atrakinti duris ir nustebau, jog netinka mano raktas. Visi stebėjo mano reakciją, kad nepavyksta patekti į kabinetą. Tai labai mane pažemino, paskui man buvo pranešta, jog nuo šio ryto esu atleista iš darbo. Kaip vėliau sužinojau, įsakymas apie mano atleidimą į informacinę sistemą buvo įkeltas gegužės 2 d. 17 val. 45 min.“, – pasakojo A. Pilvinienė.
Moteris yra įsitikinusi, jog jos atleidimas iš darbo yra kerštas su politiniais motyvais.
„Visi žino, jog esu buvusio mero A. Margelio pusseserė. V. Šimkonis mane atleido iš darbo dėl to, jog norėjo parodyti lojalumą naujajai valdžiai. Atleisdamas mane iš darbo jis, ko gero, norėjo atkeršyti A. Margeliui. Nors tik A. Margelio dėka V. Šimkonis tris kadencijas buvo skiriamas ligoninės vadovu. Žinoma, kai A. Margelis nebeįstengė toleruoti netvarkos ligoninėje, V. Šimkoniui jis tapo priešu. Manau, jog mano atleidimas – bandymas nutildyti ir kitus, kurie žino realią situaciją ligoninėje“, – sakė A. Pilvinienė.

Apskundė atleidimą
A. Pilvinienė savo atleidimą iš darbo apskundė Darbo ginčų komisijai. Komisijos posėdžio teko laukti daugiau nei du mėnesius.
„Pirmasis komisijos posėdis buvo numatytas birželio viduryje. Nuvažiavau į posėdį Alytuje ir tik tada sužinojau, jog posėdis neįvyks, nes jame negali dalyvauti Lazdijų ligoninės advokatas. Keista, kad jie manęs anksčiau neįspėjo, kad tuščiai važiavau į Alytų“, – pasakojo A. Pilvinienė.
Praėjusią savaitę posėdis pagaliau įvyko. Moteris teigė, jog jame susitiko su ligoninės interesams atstovaujančiu advokatu.
„Advokatas posėdyje kalbėjo daug keistų dalykų. Nesupratau, ar jis tai specialiai darė, ar iš nežinojimo. Komisijos nariai išklausė advokato, mano parodymų ir labai greitai priėmė sprendimą, kuris man buvo palankus. Komisija pasakė, jog mano atleidimas iš darbo – neteisėtas. Dabar laukiu šį sprendimą patvirtinančių dokumentų“, – sakė A. Pilvinienė.
Pagal Darbo ginčų komisijos sprendimą, A. Pilvinienė galėtų sugrįžti į darbą Lazdijų ligoninėje, taip pat ji galėtų reikalauti piniginės kompensacijos už priverstines pravaikštas.

Kitur negautų darbo?
Paklausta, ar ji džiaugiasi sulaukusi tokio komisijos sprendimo, A. Pilvinienė teigė, jog ji buvo įsitikinusi savo teisumu ir toks sprendimas jai buvo malonus.
Pasidomėjus, ar ji tikrai ketina grįžti į darbą ligoninėje ir ar nebijanti ligoninės vadovo keršto dėl užginčyto atleidimo ir pergalės Darbo ginčų komisijoje, A. Pilvinienė buvo atvira: „Ketinu grįžti į ligoninę, kurioje jau dirbu šešerius metus. Tikrai ketinu grįžti ir nieko nebijau. Kita vertus, neturiu didelio pasirinkimo. Lazdijuose šiuo metu vyksta politinis persekiojimas. Kadangi esu buvusio mero giminaitė, naujoji valdžia man, kaip ir kitiems buvusio mero bendražygiams ir giminaičiams, „uždėjo antspaudą“. Lazdijuose man tikrai būtų sunku susirasti darbą – į savivaldybės valdomas bendroves manęs nepriimtų, manau, jog ir kai kurie verslininkai, bijodami valdžios, nesiryžtų manęs samdyti.“

Nežinojo, kad yra atleistas
V. Šimkonio rugpjūtį laukia dar nemalonesnis teisinis ginčas. Darbo ginčų komisijoje jam teks aiškintis dėl buvusio direktoriaus padėjėjo Egidijaus Drėzo atleidimo aplinkybių.
Gegužę V. Šimkonis iš darbo atleido 0,5 etato ligoninės direktoriaus patarėju dirbusį Egidijų Drėzą.
Pats Egidijus teigė, jog apie savo atleidimą sužinojo tikrindamas savo banko sąskaitą – pamatė įrašą: „galutinis atsiskaitymas“.
„Kadangi dalį laiko dirbau nuotoliniu būdu, man niekas nepranešė apie atleidimą iš darbo. Nežinau, kokiu pagrindu esu atleistas. Direktorius manęs nepasikvietė, neperspėjo, visiškas absurdas, su tokiu teisiniu nihilizmu susiduriu pirmą kartą. Įtariu, jog šioje situacijoje galėjo būti ir dokumentų klastojimo faktų, todėl viskas gali išvirsti į baudžiamąją bylą. To taip nepaliksiu, su teisininkais jau tariuosi apie rimtą teisinį procesą. Esu tikras, jog teisinį ginčą laimėsiu“, – sakė E. Drėzas.
Jis teigė, jog į rugpjūčio pradžioje vyksiantį Darbo ginčų komisijos posėdį jis prašys pakviesti V. Šimkonį, taip pat laikinąjį ligoninės vadovą Kęstutį Mazurkevičių ir A. Pilvinienę.
„Gaila, kad sugrįžo V. Šimkonis. Turėjau parengęs investicinį projektą su viena JAV gydymo įstaiga. Manau, jog šis projektas būtų atvedęs į Lazdijus nemažas investicijas“, – sakė E. Drėzas.

„Dzūkų žinių“ inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: