Dzūkų žinios

Socialiniuose tinkluose – žinomos žurnalistės kirtis Lazdijų merei

Dalintis:
R. Miliūtė – Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistė, redaktorė, laidų vedėja. (© DELFI / Tomas Vinickas)

Viešojoje erdvėje vis dar nerimsta aistros dėl Lazdijų merės Ausmos Miškinienės komandiruotės į Jungtines Amerikos Valstijas. Prieš kelionę internautai socialiniuose tinkluose diskutavo dėl kelionės tikslingumo ir jai skiriamų savivaldybės biudžeto pinigų, o po kelionės socialiniuose tinkluose atsirado žinomos žurnalistės Ritos Miliūtės pastabos dėl neva merės pateiktos netikslios informacijos apie šios kelionės įspūdžius.
Ne pirmą kartą socialiniuose tinkluose apie Lazdijų merę pasisakanti Lietuvos televizijos ir „Laisvės TV“ žurnalistė Rita Miliūtė savo socialinio tinklo paskyroje prieš keletą dienų išplatino tekstą, kuriame suabejojo A. Miškinienės pateikta informacija apie lietuvių kilmės politiką, su kuriuo merė buvo susitikusi kelionės JAV metu.
Po kelionės merė, dalindamasi savo įspūdžiais, pasakojo apie tai, kad kartu į Ameriką vykęs Tauragės meras inicijavo susitikimą su JAV lietuviu Sauliumi Anužiu. Jis, anot merės, buvo išrinktas į Senatą, vadovavo partijai, buvo pirmas Senato pirmininko pavaduotojas.
Perskaičiusi šią A. Miškinienės viešojoje erdvėje išplatintą informaciją, į tai sureagavo žurnalistė R. Miliūtė ir išplatino savo pastabas socialiniuose tinkluose. Savo FB paskyroje ji parašė (kalba šiame ir kituose komentaruose netaisyta):
„Jauni LT politikos profesionalai važiuoja tobulėti į svetimas šalis. Lazdijų merė su kolegomis iš 7 savivaldybių taip nuvažiavo į US. Grįždama papasakojo, ką veikė ir su kuo susitiko.
Tarp sutiktųjų ji mini Amerikos lietuvį Saulių Anužį. Tarp merės čia paminėtų faktų apie jį teisingas yra tiktai tas, kad Saulius daug metų dalyvauja politinėje veikloje. Neneigiant Lietuvos garbės konsulo Michigane aktyvumo lietuviškuose reikaluose, p. Anužis niekada nebuvo išrinktas į US Senatą, tad negalėjo būti ir vicepirmininku. Niekada nevadovavo Respublikonų partijai toliau Michigano (bandė du kartus, paramą jam buvo pareiškęs Tea Party kūrėjas Judson Phillips po to, kai Sarah Palin nenorėjo, bet šito buvo per mažai).
Taip skleidžiami alternatyvūs faktai. Tarp priežasčių du variantai – arba Lazdijų merę nuo LVŽS kažkas apgavo, arba pasiklydo vertime.
Kadangi tikiu, kad melagių stažuotės programoje nebuvo, kelionės į Ameriką Lazdijams atnešta nauda įtikinėkit save patys.“
Į šį žurnalistės komentarą netruko sureaguoti jos kolegos ir kiti internautai. Ypač aštrus, o jam tai būdinga, buvo žinomo apžvalgininko Rimvydo Valatkos komentaras:
„Dievulėliau aukštielninkas, ar ne pigiau būtų tuos LVŽS Lazdijų „politikus“ apmokyti naudotis Google paieška, o ne paleisti į Ameriką durnių šitaip volioti?“
Kitas internautas, reaguodamas į R. Miliūtės „postą“, svarstė apie tai, kas atsitinka, kai norima būti svarbiu.
„Bendraujant su amerikiečiais, aš pastebėdavau tokį bendrą bruožą. Jie labai mėgsta pabrėžti, kad jie kažkokiuose tai klubuose ar sueigose būna kartu ar sutinka ten kokia nors įžymybę. Tai lik tai susitapatina su juo ir patys tampa svarbesni? Man atrodydavo tai juokingai? Čia panašiai kaip pas manę būdavo vaikystėje. Norint patekti į stadioną, mes vaikėzai prie vartų laukdavome ateinančių futbolininkų, prašydavome leisti panešti jų lagaminėlius, nes tada mus su juo įleisdavo be bilieto ir mes labai tuo didžiuodavomės prieš tuos kuriems nepasisekė ir reikėjo lipti per tvorą!!!??“
Keista, tačiau iki vakar popietės prie šio R. Miliūtės įrašo vis dar nebuvo Lazdijų merės atsakymo, A. Miškinienė paprastai labai greitai ir emocingai reaguoja į viešojoje erdvėje jos atžvilgiu pareikštas pastabas.
Prieš keletą mėnesių, kai R. Miliūtė socialiniuose tinkluose stebėjosi, kodėl Lazdijų vaikų gerovės centras „Židinys“, nusprendęs pirkti automobilį, viešųjų pirkimų sąlygose nurodė automobilių spalvas, kurių nepageidauja, į tai akimirksniu sureagavo A. Miškinienė.
Ji iškart tapo R. Miliūtės FB drauge ir pranešė, kad automobilio viešųjų pirkimų sąlygos bus pakeistos.
„Dzūkų žinios“ vakar merės paklausė, kokia jos nuomonė apie R. Miliūtės pastabas socialiniuose tinkluose dėl pateiktų neteisingų faktų apie S. Anužį. Taip pat merės klausėme, iš kur ji gavo klaidingą informaciją apie šį lietuvių kilmės JAV politiką.
Pateikiame merės atsakymą:
„Manau, kad mano įraše socialiniame tinkle klaidą pastebėjusi R. Miliūtė yra profesionali žurnalistė. Pripažįstu, kad, skubėdama dalintis įspūdžiais iš JAV prieš sugrįždama į Lietuvą, nepatikrinau faktų apie tekste minimus asmenis. Suklydau. Nors klaidą tekste ištaisiau, situacija nemaloni. Kaip kažkada po nederamo posto Facebook yra rašęs žinomas žurnalistas, žmogaus didžiausias priešas yra jo liežuvis. Įprastai kalbu ir rašau atsakingai ir apgalvotai, tačiau dabartinėje situacijoje šis posakis man labai tinka. Ateityje būsiu atidesnė.“

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: