Dzūkų žinios

Už kyšio davimą – tūkstančio eurų bauda

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje A. B. buvo kaltinama pareigūnų papirkimu.
A. B. policijos pareigūnams įkliuvo šių metų liepos 16-osios naktį, kai norėdama išvengti administracinės atsakomybės už kontrabandinių cigarečių laikymą davė pareigūnams 30 eurų kyšį.
Kaltinamoji A. B., pareiškus jai įtarimą ir apklausus, savo kaltę pripažino visiškai. Paaiškino, kad tą naktį pas ją į namus atvyko policijos pareigūnai. Jie apžiūrėjo namo vidų, ieškojo jos dukros sugyventinio N. L. ir kambaryje ant stalo rado rusiškas kontrabandines cigaretes, 25 pakelius „NZ Gold“, iš viso 500 vienetų cigarečių. Vienas iš atvykusių pareigūnų nusinešė cigaretes į tarnybinį automobilį ir rašė jai administracinio nusižengimo protokolą. Tuo metu, kai jis rašė protokolą, moteris buvo prie automobilio, ištraukė iš kišenės 30 eurų. Ją pareigūnas perspėjo kelis kartus, kad už bandymą papirkti policijos pareigūną bus iškelta baudžiamoji byla, tačiau ji neklausė ir per automobilio langą į vidų lyg ant stalo padėjo 30 eurų. Taip davė kyšį policijos pareigūnui, nes norėjo, kad jis nerašytų protokolo už surastas cigaretes. Buvo neblaivi, alkoholio kiekio matuokliu nustatytas 2,36 promilės girtumas. Vėliau atvyko kiti pareigūnai, tačiau su jais įtariamoji jau nekalbėjo. Nuoširdžiai gailisi dėl to, ką padarė. Kaltas alkoholis, blaivi taip nebūtų pasielgusi. Gyvena viena, nedirba, išvyksta į užsienį, užsidirba ir grįžta į Lietuvą. Savo vardu registruoto turto neturi, namas, kuriame gyvena, nuomojamas.
Apklausti rajono policijos komisariato pareigūnai teigė, kad jie gavo pranešimą, jog pranešėją sumušė sugyventinis. Nuvykę pareigūnai sugyventinio namuose nerado – jis buvo pasišalinęs. Tačiau viename kambaryje pareigūnai rado 25 pakelius kontrabandinių cigarečių, A. B. prisipažino, kad cigaretės jos. Tuomet moteris pradėjo siūlyti pinigus už tai, kad šie nefiksuotų pažeidimo. Nors pareigūnai perspėjo, kad už kyšio davimą pareigūnams gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau ir šie žodžiai moters nesustabdė, Ji pradėjo pinigus pareigūnui kišti į ranką prašydama „baigti cirkus“, nerašyti protokolo, nebausti. Kadangi moteris nekreipė dėmesio į policijos pareigūnų perspėjimus, pareigūnai dėl papirkimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Teismas išnagrinėjęs baudžiamąją bylą A. B. pripažino kalta ir paskyrė 1 000 eurų baudą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: