Dzūkų žinios

Lazdijų pasienio rinktinę Dumblyje uždarė S. Skvernelis

Dalintis:

Veiklą tęsia jo rinkimų štabo narė — merė A. Miškinienė. Nutraukia šildymą ir uždaro įstaigas

Ar šis pastatas, kurį senoji valdžia prikėlė naujam gyvenimui, bus sunaikintas?

Atvėsę orai primena, jog netrukus teks užkurti krosnis, šildymo katilus ir kitus jaukią šilumą skleidžiančius įrenginius. Panašu, kad galimybė šiltai gyventi Lazdijų krašte bus suteikta ne visiems. Valdžiai laiku neįvertinus galimų problemų, Dumblyje stovintis buvęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės štabo pastatas lieka be šildymo.

Nesugeba nupirkti ir pakeisti šildymo katilo?
Šiame pastate esantys Lazdijų kultūros centro ir Lazdijų rajono viešosios bibliotekos padaliniai bus iš jo iškelti.
Kaip teigiama Lazdijų rajono savivaldybės pateiktoje informacijoje, šioje katilinėje lankėsi šilumos ūkį prižiūrintys specialistai ir konstatavo, jog tokios būklės katilai negali būti eksploatuojami. Jų teigimu, Dumblyje esančius šilumos katilus reikia išmontuoti, pakeisti siurblius, išsiplėtimo indus, suremontuoti patalpas ir tada ten sumontuoti naują šildymo įrangą.
Savivaldybė apskaičiavo, jog visas šis pakeitimas kainuos per 50 tūkst. eurų, o savivaldybė tokių lėšų šiuo metu neturi. Patalpų šildymo elektra galimybė irgi buvo atmesta dėl didelių investicijų ir brangaus šildymo būdo.
„Norint artėjantį šildymo sezoną Dumblyje pasitikti šiltai, reikėjo laiku priimti sprendimus. Tai nebuvo padaryta, tad situacija sudėtinga. (…) Esamų katilų niekas nenori remontuoti ir prižiūrėti, nesuteikia garantijos, kad jie sėkmingai veiks šildymo sezono metu“, – sakė savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.
Direktorė pranešė, jog dėl šios priežasties nuspręsta iš Dumblyje esančių patalpų iškelti bibliotekos ir Kultūrose centro padalinius. „Laikinai, kol bus išspręsta pastato šildymo problema“, – pabrėžė administracijos direktorė.

Pasiūlė išeitį
Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys, buvęs meras Artūras Margelis įsitikinęs, jog tokia situacija susidarė dėl naujos valdžios neūkiškumo.
„Naujosios valdžios sprendimas išmesti neveikiantį šilumos katilą man primena situaciją, kai nuleidus automobilio padangą nusprendžiama visą automobilį išvežti į sąvartyną“, – sakė A. Margelis.
Jo teigimu, šilumos katilas Dumblyje veikė visą praėjusią žiemą, iki pat šildymo sezono pabaigos šį pavasarį, todėl priimti sprendimo dėl jo problemų senoji valdžia negalėjo, nes problemos nebuvo.
„Atėjusi naujoji valdžia turėjo į viską žiūrėti ūkiškiau ir pavasarį ar vasarą įvertinti šio katilo būklę, bet tai jie padarė prieš pat šildymo sezoną. Sprendimas šaltuoju sezonu uždaryti biblioteką ir Kultūros centrą dėl to, kad neveikia katilas, yra visiškas absurdas. Manau, kad reikia kuo skubiau pirkti naują katilą ir jį sumontuoti. Juk anksčiau ar vėliau tai teks daryti. Kokia logika katilą pirkti po šildymo sezono? Jei sumokėti iškart už katilą nėra finansinių galimybių, savivaldybė galėtų pasinaudoti lizingo principu ir už pirkinį mokėti dalimis“, – sakė A. Margelis.

Tarybos narys Artūras Margelis.

Mato daugiau grėsmių
A. Margelio nuomone, jei šios patalpos per žiemą bus paliktos be šildymo, tai bus tikras nusikaltimas, nes visai neseniai buvo renovuotos bibliotekos ir Kultūros centro patalpos, jos naujos, sutvarkytos.
„Kas liks iš jų, jei žiemą ten bus šalta ir drėgna?“ – retoriškai klausė buvęs meras.
Dėl nešildomų patalpų gali kilti dar viena problema – šiame pastate savo baldų gamybos verslą planuoja vienas iš rajono verslininkų. Kaip jis ten dirbs, jei patalpos bus nešildomos? Ar tokiais sprendimais valdžia pelnys verslininkų pasitikėjimą?
„Kas galėtų paneigti, jog Dumblio bibliotekos ir Kultūros centro uždarymas yra sąmoningai suplanuotas naujosios valdžios veiksmas, norint taupyti ir mažinti darbuotojų etatus?“ – svarstė tarybos opozicijos lyderis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: