Dzūkų žinios

Pasipriešinusiam policininkams Veisiejų parke – 105 eurų bauda

Dalintis:

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo administracinio nusižengimo bylą, kurioje D. Š. buvo kaltinamas pasipriešinęs policijos pareigūnams bei nevykdęs jų teisėtų reikalavimų.
D. Š. policijos pareigūnams įkliuvo šių metų rugpjūčio mėnesio pabaigoje vėlai vakare Veisiejų miesto parke. Čia buvo sulaikytas dėl galimai narkotinių medžiagų laikymo. Pristatomas į Lazdijų ligoninės Priėmimo skyrių, elgėsi agresyviai, į reikalavimus nusiraminti nereagavo, todėl buvo surakintas antrankiais. Uždedant antrankius, vengė sulaikymo, policijos pareigūnus įžeidinėjo. Policijos pareigūnai savo tarnybiniuose pranešimuose aprašė, kaip šis pažeidėjas priešinosi, kad teko su juo susigrumti, kol uždėjo antrankius, bei kaip teko išklausyti necenzūrinių žodžių tiradą. Taip elgdamasis D. Š. pažemino tarnybines pareigas vykdžiusių policijos pareigūnų garbę ir orumą, nes vartojo jų atžvilgiu įžeidžiančius žodžius, nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų.
Tačiau vėliau nusiraminęs administracinio nusižengimo protokolo surašymo metu D. Š. nurodė, kad su pažeidimais sutinka, labai gailisi.
Teismas konstatavo, kad D. Š. padarė du tyčinius administracinius nusižengimus, yra neteistas, administracinėn atsakomybėn traukiamas pirmą kartą.
Teismas D. Š. pripažino kaltu ir paskyrė 105 eurų baudą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: