Dzūkų žinios

Direktorė V. Padimanskienė: „Nelaimė padėjo išsigryninti savo vertybes“

Dalintis:
Mokyklos patalpose triūsė pusšimtis žmonių. Dirbdami nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro, nepabūgę aitrių dūmų kvapo, žmonės išvadavo patalpas nuo juodų suodžių.

Praėjusių metų pabaiga Lazdijų rajone buvo pažymėta ne vienu tragišku nutikimu. Vienas iš jų, sukrėtęs visą rajono bendruomenę, gaisras Stebulių mokykloje. Nors po gaisro Stebulių mokykla iki šiol neveikia, tačiau mokyklos vadovybė ir bendruomenė nusiteikusi optimistiškai ir stoiškai vertina šio baisaus įvykio pamokas.
Apie gaisro priežastis ir pasekmes, šios nelaimės pamokas kalbamės su Stebulių mokyklos direktore Vilija Padimanskiene.

– Direktore, ar jau nustatytos gaisro mokykloje priežastys?
– Gaisro priežastis tiriama, labiausiai tikėtina techninė priežastis – elektros instaliacijos trumpas sujungimas. Gaisras įvyko valgyklos patalpose, laiku pastebėtas, neišplito į kitas patalpas.

– Kokie gaisro nuostoliai?
– Nuostoliai tikslinami. Gaisro padariniai šalinami. Aprūkusios patalpos jau nuplautos, apdažytos. Vyksta valgyklos patalpos remonto darbai. Reikia pakeisti sienų gipso plokštes, sudėti pakabinamas lubas, įdėti 3 langus, sumontuoti vandens šildytuvą, kriauklę, vidines duris.

– Ar gaisras nesutrikdys ugdymo proceso?
– Mūsų mokiniai laikinai mokosi Lazdijų r. Šventežerio mokyklos ir Verstaminų universalaus daugiafunkcio centro patalpose.

– Ar sulaukėte pagalbos gaisro padariniams likviduoti?
– UAB „Pietų Megrame“ suteikė neatlygintiną paramą langams sudėti, mokyklos paramos ir labdaros sąskaitoje 625 eurai patalpų remontui (Stebulių ateities bendruomenės, buvusių mokyklos mokinių aukos).
Kiekvienų metų sausio pabaigoje mokykloje vyksta tradicinė Geradarės pradžios šventė. Tikimės, remonto darbai bus užbaigti. Bus nuoširdi mokyklos bendruomenės padėka geradariams. Pagal seną mokyklos tradiciją, susirinks visi geradariai ir liks tik prisiminimas apie skausmingą nelaimingą atsitikimą, kuris įrodė, kad žmonių bendrystė – galinga jėga.

– Kas Jus šioje sudėtingoje situacijoje labiausiai nuliūdino, o kas nudžiugino?
– Supratome, jog visų mūsų stiprybė yra gebėjimas humaniškai reaguoti į įvairias gyvenimo aplinkybes, taip pat ir į tas, kurių negalime numatyti ir negalime pakeisti. Nelaimingo atsitikimo atveju išsigryninome savo vertybes. Esame geranoriškų žmonių tauta, esame bendruomeniški, gebantys susiburti, padėti, užjausti.
Žmonių elgesyje gaisro metu išryškėjo tik geri dalykai: operatyvūs ugniagesių veiksmai (nuo pranešimo įvykio vietoje buvo per 11 min.). Nuolatinė kaimų bendruomenių, mokyklų bendruomenių, seniūnijų, Lazdijų bibliotekos, savivaldybės, Švietimo skyriaus pagalba.
Liūdina gal pavieniai negatyvūs komentarai interneto erdvėje. Galiu pasakyti, jog mūsų bėdos atveju nepasitvirtino patarlė, kad lietuvis džiaugiasi, kai dega kaimyno namas.

– Ačiū už pokalbį, linkime stiprybės Jūsų bendruomenei.

„Dzūkų žinių“ informacija

Paprastas montavimas, aukšta kokybė ir Laikasnamams siūlomos virtuvinių kriauklių paprastumas užtikrins sklandų veikimą! 

Dalintis:

1 komentaras apie “Direktorė V. Padimanskienė: „Nelaimė padėjo išsigryninti savo vertybes“”

  1. Šauni visa mokyklos bendruomenė. Pradedant nuo pagalbinio personalo ir baigiant direktore. Šaunūs tie žmonės, kurie dirbo ir dirba aprūkusiose patalpose. O tie kurie turi piktų minčių, ir komentarų, tai labai atsisuka prieš pačius. Kuo labiau patys supuvę tuo bando apkrėsti kitus. Kuo didžiausi linkėjimai šiai mokyklai, nes yra gražūs prisiminimai. Buvusi mokinė

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: